Írjon nekünk

Közélet

Magyar Idők: elkezdődött a Soros-terv végrehajtása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Állandó kötelező kvótáról döntött az Európai Parlament szakbizottsága, amellyel elkezdődött a Soros-terv végrehajtása – írja a Magyar Idők.

Magyar szempontból meglehetősen csalódást keltő döntésre jutott tegnap az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága: a dublini rendszer reformjának keretében a jövőben már nem a külső határok mentén fekvő országok lesznek felelősek a menedékkérők regisztrációjáért, így a migránsok egy Brüsszel által meghatározott elosztási kulcs alapján bármelyik uniós tagállamba kerülhetnek – írja a Magyar Idők. Gál Kinga, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője a lapnak kifejtette: ha a tervezet az elfogadott módon valósul meg, az Európa vesztét okozza, s azt is hozzátette, hogy a reformtervezet gyakorlatilag meghívót jelent a világ összes migránsának.

A tervezet célja elméletileg a külső határok mentén fekvő tagállamok tehermentesítése, a gyakorlatban azonban sokkal inkább a kvótarendszer állandósításáról szól, hiszen amennyiben a menedékkérő és egy adott tagállam között nem állapítanak meg kapcsolatot, egy, az EU által meghatározott elosztási kulcs alapján jelölik ki a befogadásra köteles országot. A befogadástól vonakodó tagállamok amiatt kerülnek igazán zsákutcába, hogy az elfogadott tervezet kimondja: a szabályokat be nem tartó országok azt kockáztatják, hogy kevesebb uniós forráshoz férnek hozzá.

Lázár János tegnapi, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, óriási nyomás nehezedik a közép-európai országokra bevándorlásügyben, miután az EP döntése értelmében folyamatosan működő betelepítési mechanizmust akarnak megvalósítani. Azt is hozzátette, hogy biztosítva vannak a Soros-terv anyagi feltételei, miután az amerikai spekuláns vagyona jelentős részét az alapítványai rendelkezésére bocsátotta.

Úgy ítéljük meg, hogy az Európai Parlament szakbizottsága ezzel elkezdte a Soros-terv végrehajtását – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója az EP döntésére. Hidvéghi Balázs megdöbbentőnek tartotta, hogy az EP-ben ülő baloldali magyar képviselők még asszisztálnak is a terv végrehajtásához, Niedermüller Péter, a DK tagja a javaslat mellett szavazott.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke ugyanakkor úgy fogalmazott, nincs jövője az uniós kvótarendszernek.

Kommentek

Közélet

Megvan, miért nem látni munkásokat hetek óta az éppen felújítás alatt álló buszmegállók környékén se!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szeged polgármestere szerint ugyanis köt a beton. Öt (5) hétig.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új kemencét akarnak a szegedi krematóriumba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A kettő közül az egyiknek ugyanis lejár a környezetvédelmi engedélye.

Tovább olvasom

Közélet

Galambürülékkel teli a Kukorica utca, de az önkormányzat nem tesz ellene semmit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egyik olvasónk arról tájékoztatott bennünket, hogy a Kukorica utcába tömegesen járnak a galambok – mivel az egyik lakos folyamatosan eteti őket – és a felhalmozódott ürülékük komoly problémát okoz. A felháborodott lakos az önkormányzathoz fordult, ám a városatyák egyáltalán nem foglalkoznak a problémával. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál