Magas rangú rendőrtiszteket vesztegethettek meg Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a szegedi parkolóbotrány magas rangú rendőri érintettjei ügyében.

Nyomozást rendelt el a főügyészség az ügyben, melyre Szabó Bálint hívta fel a figyelmet korábban, miszerint Botka László hivatali helyzetével visszaélve a város pénzéből korrumpálhatta a rendőri vezetőket – írja a PestiSrácok. Szabó feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda már nyomoz hivatali visszaélés gyanúja miatt a makói szocialista Gazdag János ügyében, aki 2008 és 2010 között úgy kapott több mint másfél millió értékben kombinált szegedi parkolóbérleteket, hogy már nem is volt országgyűlési képviselő.

Szabó Bálint szerint deszki, szentesi, csongrádi, hódmezővásárhelyi és további makói szocia­listáknak is jutott az ingyenbérletekből, ami által megvalósult a tiltott pártfinanszírozás. A szegedi parkolóbérletek jogtalan osztogatása miatt a Gyulai Járásbíróság tárgyalja a hűtlen kezelés miatt indult büntetőügyet hat vádlott, köztük Mózes Ervin főjegyző, Solymos László (MSZP) alpolgármester és Kalmár Gábor kabinetfőnök ellen.

A parkolóbérletek ügyében magas rangú rendőri vezetők is érintettek, ezért az eljárást kettéválasztották és Lukács János dandártábornok, Csongrád megyei rendőrfőkapitány és Zélity László ezredes, szegedi rendőrkapitány szerepét a Központi Nyomozó Főügyészségbe integrált katonai ügyészek vizsgálják – írja a PestiSrácok.

Szeptember 25-én a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Szegedi Regionális Osztálya vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomozást rendelt el. Egyelőre senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként, így a november 25-éig meghosszabbított nyomozás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik. Szabó Bálint szerint Botka László hivatali helyzetével visszaélve a város pénzéből korrumpálhatta a rendőri vezetőket, a döntéseket személyesen a polgármester hozta meg, városi rendőrkapitány és a megyei rendőrfőkapitány saját járműve is szerepelt a kedvezményezett kocsik között.

Előző sztori

Fazekas: nem szabad becsapni a fogyasztókat

Következő sztori

Szombaton éjjel nem lehet mobilfizetéssel autópálya matricát vásárolni