Labdarúgás: az utolsó pillanatokban lőtt bombával nyert a listavezető a Kertész utcában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilencven percig úgy nézett ki, egy pontot megcsíphet az Ásotthalomtól az UTC, azonban Németh Péter bombagólja három pontot ért a listavezetőnek.

Listavezetőként várhatta a Kertész utcai kirándulást az Ásotthalom, az UTC azonban odahaza ebben az idényben eddig jól teljesített, és a találkozót megelőzően csak egyszer kapott ki, így semmiképp sem számíthatott könnyű meccsre szombaton délelőtt a homokháti együttes.

Mindezt igazolta az is, ahogy kezdődött a meccs: a harmadik percben Szilágyi Zsolt maradt üresen a jobbösszekötő helyén, és a kimozduló, egykori UTC-kapus, Czirják Tamás mellett a kapuba helyezett, ezzel megszerezte a vezetést csapatának, 1-0. Nehezen találta a ritmust az Ásotthalom, a gondok pedig tovább szaporodtak a vendégeknél bő negyed órát követően, hiszen Czirják másodjára is lent maradt, így le kellett őt cserélni, a kapuba pedig a gárda egyik gólfelelőse, egy mezőnyjátékos, Baji Renátó állt be. Szívós, küzdelmes meccs volt, kevés helyzettel, majd 40 percet kellett várni az első komolyabb vendég lehetőségre, ám ekkor Hauk Martin lövését hárítani tudta Nagy Gergely. A félidő hajrájára kezdett összeállni az ásotthalmiak játéka, és a fölénynek meg is lett az eredménye: ha szerencsével is, de Mészáros Zoltán közeli találatával egyenlíteni tudtak még a szünet előtt a vendégek, lélektanilag fontos volt momentum volt ez.

A szünet után az UTC jól tartotta magát, bár kevesebb lehetőséget tudott kidolgozni, mint a szünet előtt, de az Ásotthalom sem találta a fogást vendéglátóján. Egy óra elteltével Szabadi Norbert szép sarkazása után védett Nagy Gergely, majd az utolsó negyed óra előtt a kapufát is megzörgette az Ásotthalom, viszont a hazaiak előtt is megvoltak a helyzetek, de Csonka Kristóf távoli lövése sem talált utat Baji Renátó kapujába. Az adok-kapokból végül a vendégek jöttek ki jobban, miután az utolsó pillanatokban Németh Péter egy szöglet utáni kipattanót elemi erővel, mintegy 30 méterről vágott az UTC kapujába, ezzel megnyerte csapatának a meccset.

A Kertész utcaiak sajnálhatják ezt a meccset, hiszen sokat dolgoztak azért, hogy legalább egy pontot megfogjanak, ám végül pont nélkül kellett elhagyniuk a pályát. Ez volt Pálfy Zoltán csapatának szezonbeli negyedik veresége, a következő fordulóban a Szőreg vendége lesz az UTC. Az Ásotthalom értékes három ponttal gazdagodott, és továbbra is első a bajnokságban, e mellett azonban sűrű hét előtt áll a csapat, hiszen szerdán a Rákosmente KSK ellen kupameccset vív, majd szombaton a SZVSE-t fogadja bajnoki mérkőzésen a homokháti együttes.

Újszeged, Kertész utca, 70 néző
2017. október 21., 10.00
UTC
Ásotthalom
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Virág András Barnabás * Asszisztens: Burzon Márk, Minda Gábor
1
2

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló

Ujszegedi TC – Ásotthalmi TE 1 – 2 (1-1)
Újszeged, Kertész utca, 70 néző. Vezette: Virág András Barnabás (Burzon Márk, Minda Gábor).
UTC: Nagy G. – Szántó, Gulyás (Békési, 74′), Péczely, Valach (Csonka, 59′), Szilágyi, Keresztes, Sós, Laczkó Zs., Balogh D., Koncz. Edző:Pálfy Zoltán.
Ásotthalom: Czirják (Baji, 18′) – Vastag, Vojnic Tunic (Andróczki – a szünetben), Németh P., Szabadi, Hauk (Gyenge, 85′), Mészáros Z., Király, Varga K., Grósz, Major. Edző: Kószó László.
Gól: Szilágyi (3′) ill. Mészáros (41′), Németh P. (91′).
Sárga lap: Szántó (33′), Balogh D. (39′), Keresztes (45′) ill. Vastag (25′), Varga K. (83′).

Pálfy Zoltán: “A végén bedaráltak minket egy szerencsés, jól eltalált lövéssel. Igazi ki-ki meccs volt, mezőnyben végig egyenrangú partnerek voltunk, de az Ásotthalom találta a második gólt.”

Kószó László: “Rengeteg sérültünk van, 12-13 emberrel játszuk végig a meccseket, reméljük, Czirják Tamás sérülése nem komoly.”

no images were found

Online közvetítésünk

Előző sztori

Kezdődik az influenzaszezon

Következő sztori

A Fidesz nem támogatja az ukrán kormánypárt felvételét az Európai Néppártba