Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: megvan a HFC első győzelme!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Öt döntetlent és öt vereséget követően megszerezte idei első győzelmét a Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjának tizenegyedik fordulójában.

Továbbra is első sikeréért hajtott a nemrég edzőváltáson átesett Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjában. Szűcs Róberték ezúttal a Szekszárdot fogadták, se egy védelmi megingás következtében gyorsan hátrányba kerültek, két vásárhelyi védő is beragadt, így a leshatáron kilépő Fejes Péter a kapuba bombázott. Nem vette el azonban a kedvét a hazai játékosoknak a bekapott gól, nagy nyomás alá helyezték a Szekszárdot, a huszadik percben Bartyik ugratta ki Faggyas Milánt, aki azonban ezt a passzt még nem tudta gólra váltani. Öt perccel később Ablonczy fejesénél kellett résen lennie a szekszárdi portásnak, de a 39. minutumban már ő is tehetetlennek bizonyult. Faggyas Milán egy szabadrúgást tekert Szűcs Krisztián kapujába, így még a szünet előtt egyenlíteni tudott a HFC, sőt még a fordításra is megvolt a lehetősége a hazaiaknak a szünet előtt. Szabó Mihály Dávid egy az egyben vihette rá a szekszárdi kapura a labdát, de 10 méterről csak a kapufát sikerült eltalálnia. A léc ismét rezgett Tóth József fejesénél, aki egy szögletet csúsztatott a rövid sarokra, ám a keresztlécről a gólvonalra pattant a labda, amit a vendég védők kivágtak. A szünet után sem változott a játék képe, dominált a Hódmezővásárhely, a Szekszárdnak pedig nem is nagyon voltak lehetőségei. Az 58. percben Ablonczy lövése kerülte el a kaput, majd a 73. minutumban a szekszárdi kapusnak kellett nagyot védenie szintén Ablonczy lövésénél. A mérkőzés végén mindent egy lapra feltéve rohamozott a HFC és ezúttal kifizetődött. Faggyas Milán került ziccerbe, nagyon higgadtan pörgette el Szűcs Krisztián mellett a labdát, megszerezve ezzel a győztes találatot.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 11. forduló

Hódmezővásárhelyi FC – Szekszárdi UFC 2-1 (1-1)
Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).
HFC: Bordás – Tóth J., Szabó M. D. (Szabó M., 70′), Szilágyi, Faggyas (Végh, 91′), Ablonczy (Laczkó, 78′), Mezei, Pataki, Kökény, Bartyik, Prasler. Vezetőedző: Szűcs Róbert.
Szekszárd: Szűcs – Károly V., Turi (Csigi, 78′), Fejes, Lékó, Márton, Arena, Kozics, Dallos, Kvanduk (Preininger, 88′), Rácz (Hegedűs – a szünetben). Technikai vezető: Major Miklós Péter.
Gól: Faggyas (39′, 88′) ill. Fejes (12′)
Sárga lap: Szilágyi N. (28′) ill. Lékó (30′), Károly V. (38′), Turi (55′), Márton (94′), Arena (94′)

Szűcs Róbert: “Nagyon készültünk erre a meccsre, mert tudtuk, hogy nyert a Mórahalom és szerettünk volna tapadni rájuk, másrészt már épp itt volt az ideje megszerezni az első győzelmünket. Ennek ellenére gyorsan kaptunk egy gólt, de szerencsére dolgoztunk már annyit az elmúlt hetekben, hogy nagyon jól reagáltak rá a srácok. Végig azt láttam rajtuk, hogy nagyon meg akarják nyerni a találkozót, nagyon fontos volt, hogy a szünet előtt sikerült egyenlítenünk, mert így nagy lendülettel vághattunk neki a második játékrésznek.”

Hírzóna

Családi futónapot rendeznek Szentesen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az SZTE mezőgazdasági karának jóvoltából.

Tovább olvasom

Sport

Győzelemmel avatta új pályáját az FK Szeged – videó

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A vezetőedző szerint helyreállt a csapat önbizalma.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland 10 védésével bekerült a BL-forduló válogatottjába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ha ő kapja a legtöbb szavazatot, a forduló játékosa lehet. Link a cikkben!

Tovább olvasom

Aktuál