Sport

Labdarúgás: megvan a HFC első győzelme!

Labdarúgás: megvan a HFC első győzelme!

2017. október 22., vasárnap
Labdarúgás: megvan a HFC első győzelme!

Öt döntetlent és öt vereséget követően megszerezte idei első győzelmét a Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjának tizenegyedik fordulójában.

Továbbra is első sikeréért hajtott a nemrég edzőváltáson átesett Hódmezővásárhelyi FC az NB III Közép csoportjában.

Szűcs Róberték

ezúttal a Szekszárdot fogadták, se egy védelmi megingás következtében gyorsan hátrányba kerültek, két vásárhelyi védő is beragadt, így a leshatáron kilépő

Fejes Péter

a kapuba bombázott. Nem vette el azonban a kedvét a hazai játékosoknak a bekapott gól, nagy nyomás alá helyezték a Szekszárdot, a huszadik percben

Bartyik

ugratta ki

Faggyas Milánt

, aki azonban ezt a passzt még nem tudta gólra váltani. Öt perccel később

Ablonczy

fejesénél kellett résen lennie a szekszárdi portásnak, de a 39. minutumban már ő is tehetetlennek bizonyult. Faggyas Milán egy szabadrúgást tekert

Szűcs Krisztián

kapujába, így még a szünet előtt egyenlíteni tudott a HFC, sőt még a fordításra is megvolt a lehetősége a hazaiaknak a szünet előtt.

Szabó Mihály Dávid

egy az egyben vihette rá a szekszárdi kapura a labdát, de 10 méterről csak a kapufát sikerült eltalálnia. A léc ismét rezgett

Tóth József

fejesénél, aki egy szögletet csúsztatott a rövid sarokra, ám a keresztlécről a gólvonalra pattant a labda, amit a vendég védők kivágtak. A szünet után sem változott a játék képe, dominált a Hódmezővásárhely, a Szekszárdnak pedig nem is nagyon voltak lehetőségei. Az 58. percben Ablonczy lövése kerülte el a kaput, majd a 73. minutumban a szekszárdi kapusnak kellett nagyot védenie szintén Ablonczy lövésénél. A mérkőzés végén mindent egy lapra feltéve rohamozott a HFC és ezúttal kifizetődött. Faggyas Milán került ziccerbe, nagyon higgadtan pörgette el Szűcs Krisztián mellett a labdát, megszerezve ezzel a győztes találatot.

Labdarúgó NB III. Közép csoport 11. forduló

Hódmezővásárhelyi FC - Szekszárdi UFC 2-1 (1-1)

Hódmezővásárhely, Városi Stadion. Vezette: Kiss Anikó Tünde (Szvetnyik Bence, Sebestyén László).

HFC:

Bordás - Tóth J., Szabó M. D. (Szabó M., 70'), Szilágyi, Faggyas (Végh, 91'), Ablonczy (Laczkó, 78'), Mezei, Pataki, Kökény, Bartyik, Prasler.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Szekszárd:

Szűcs - Károly V., Turi (Csigi, 78'), Fejes, Lékó, Márton, Arena, Kozics, Dallos, Kvanduk (Preininger, 88'), Rácz (Hegedűs - a szünetben).

Technikai vezető:

Major Miklós Péter.

Gól:

Faggyas (39', 88') ill. Fejes (12')

Sárga lap:

Szilágyi N. (28') ill. Lékó (30'), Károly V. (38'), Turi (55'), Márton (94'), Arena (94') Szűcs Róbert:

"Nagyon készültünk erre a meccsre, mert tudtuk, hogy nyert a Mórahalom és szerettünk volna tapadni rájuk, másrészt már épp itt volt az ideje megszerezni az első győzelmünket. Ennek ellenére gyorsan kaptunk egy gólt, de szerencsére dolgoztunk már annyit az elmúlt hetekben, hogy nagyon jól reagáltak rá a srácok. Végig azt láttam rajtuk, hogy nagyon meg akarják nyerni a találkozót, nagyon fontos volt, hogy a szünet előtt sikerült egyenlítenünk, mert így nagy lendülettel vághattunk neki a második játékrésznek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.