Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: magasabb osztálybeli csapatok ellen a Csongrád megyeiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Két Csongrád megyei együttes léphet pályára a Magyar Kupa hetedik, szerdán esedékes fordulójában. Mindkét gárda hazai környezetben lép pályára, és magasabb osztálybeli ellenfelet fogad.

Két csapat élte túl a Magyar Kupa hatodik, első országos főtáblás fordulóját a résztvevő hét Csongrád megyei együttesből: a SZEOL SC és az Ásotthalom TE játszhat szerdán a legjobb 32 közé kerülésért, vagyis azért, hogy a nyolcaddöntőért küzdhessenek meg a következő játéknapon. A hetedik fordulóban, a legjobb 64 csapat között is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, amennyiben döntetlent hozna a 90 perc, akkor 2×15 perces hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenének a továbbjutó kilétéről. Egyik megyei együttes dolga sem lesz könnyű, hiszen mindketten egy önmagukhoz képest magasabb osztálybeli ellenfelet fogadnak: a SZEOL SC a másodosztály egyik újoncát, a szegedi nevelésű Völgyi Dániellel felálló ETO FC Győrt, míg az Ásotthalom éppen a kék-feketék által hétvégén legyőzött NB III Közép csoportjában szereplő Rákosmente KSK-t fogadja.

Online

Szerdán 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a SZEOL SC – ETO FC Győr és az Ásotthalom TE – Rákosmente KSK Magyar Kupa találkozókról. Szurkoljon velünk!

“Örülünk, hogy ilyen patinás múltú csapattal játszhatunk. Számunkra nem ideális időpontban rendezik ezt a találkozót, hiszen sérültjeink mellett több játékosunk egyetemi vizsgáit kell, hogy teljesítse. A továbbjutás bravúr lenne részünkről, viszont nem szeretnénk semmit sem kockáztatni a számunkra fontos, szombati, dunaújvárosi bajnoki előtt” – fogalmazott a mérkőzést megelőzően a SZEOL szakmai igazgatója, Halkó Pál. A bajnokikhoz hasonlóan, a szerdai kupamérkőzést is ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

Ezúttal is a gólfelelős áll a kapuban

Sűrű a menetrend, s ez nem jön épp jókor Kószó László csapatának, ugyanis a keret szűke – sérülések, betegség – miatt a hétvégi, UTC elleni találkozón is Baji Renátónak, a csapat csatárának kellett beugrania a kapuba a megsérülő Czirják Tamás helyett. Ha ez nem lenne elegendő, ezen a szombaton sem vár könnyű feladat a csapatra, hiszen a SZVSE látogat a homokhátságra a megyei pontvadászatban. „Nem sok változás történt az UTC elleni találkozóhoz képest, de egy nagyon jó kapusunk van Baji Renátó személyében” – mondta keserűen portálunknak Kószó László, aki elmondta, kénytelenek a Rákosmente ellen is vészkapussal kiállni. „Eddig is kevesen voltunk, 12-13 játékosom bevethető csupán, ezért több ifijátékosnak is lehetőséget adok a kupameccsen. Maximalista vagyok, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a hétvégén is nagyon fontos összecsapás vár ránk, így a Rákosmente ellen a tisztes helytállás lehet a célunk” – fogalmazott portálunknak az ásotthalmi tréner.

Hírzóna

Szegedre érkezik a fallabda elitje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont szombaton az I. osztályú férfi csapatbajnokság mindent eldöntő 3. fordulójának.

Tovább olvasom

Sport

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Elhunyt Göröcs János, az UTE legendás labdarúgója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nyolcvanéves volt.

Tovább olvasom

Aktuál