Labdarúgás: ki-ki meccset vesztett a Mórahalom Dunaújvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több is kisülhetett volna a Mórahalom számára a szombat esti mérkőzésből.

Hat nyeretlen bajnoki után tört meglepetésre a Mórahalom a Dunaújváros otthonában: a homokhátiak terve úgy tűnt, hogy sikerül is, hiszen bátor és lendületes kezdésükkel zavarba tudták hozni a hazaiakat, és közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, mint a Dunaújváros. Mégis hátrányba került a Mórahalom, miután egy szöglet után nem tudott felszabadítani a védelem, a lecsorgót pedig a lábak között-alatt be tudta lőni Király.

Így csak igazán fájó volt, hogy kapufáig is eljutott a Mórahalom, azonban sikerült gyorsan válaszolnia a vendégeknek: két perccel később egy bal oldali támadást követően az érkező Szalma fejjel vette be Vaszócsik kapuját. A szünet után is kiegyenlített játék zajlott a pályán, nem tudott nagyobb fölényt kialakítani a Dunaújváros, amely a félidő közepén azonban a semmiből megszerezte a vezetést: egy védelem mögé beívelt labdára startolt rá Tóth Tibor, és el is tudta rúgni Krnács mellett, ezzel megszerezte csapatának a győzelmet.

Egyenlő erők küzdelméből egy kis szerencsével a hazaiak jöttek ki jobban, a Mórahalom pedig szomorkodhat, mert több volt ebben a meccsben számára, mintsem hogy pont nélkül hagyja el a pályát. Így a hat ponttal álló Mórahalom jövő héten a Csongrád megyei rangadón, a Makó ellen próbálhat meg javítani.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 10. forduló

Dunaújváros – Mórahalom VSE 2-1 (1-1)
Dunaújváros, vezette: Sipos Katalin (Legeza László, Tinnyei Zsolt).
Dunaújváros: Vaszócsik – Zvara (Sándor, 91′), Csendes, Farkas V., Karacs, Csehi (Dorogi, 57′), Tóth T., Szepessy, Király B. (Ferencz, 88′), Tóth Á., Barna. Vezetőedző: Dobos Barna.
Mórahalom: Krnács – Fodor, Szücs, Magyar, Pócs T., Zsoldos Á., Puskás (Zámbó, 74′), Juhász, Podonyi (Hrabovszki, 74′), Busa, Szalma. Edzők: Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.
Gól: Király B. (15′), Tóth T. (66′) ill. Szalma (17′).
Sárga lap: Zvara (54′), Barna (71′), Karacs (83′) ill. Szücs (59′).

Magyar György: “Nem játszott jobban a Dunaújváros. Belefér az, hogy idegenben kikapunk egy ilyen meccsen, nekünk a többi, elhullajtott pont hiányzik igazán. Ettől függetlenül nem örülünk persze a vereségnek, de a hozzáállás és a mutatott játék nagyon biztató a jövőre nézve.”

Előző sztori

Kosárlabda: drámai csatában bukott a Szolnok ellen a Szedeák + FOTÓK

Következő sztori

Szakértő: a menekültkérdést tette a középpontba a győzelemre esélyes Osztrák Néppárt