Sport

Labdarúgás: ismét pont nélkül zárt idegenben a SZEOL

Labdarúgás: ismét pont nélkül zárt idegenben a SZEOL

2017. október 28., szombat
Labdarúgás: ismét pont nélkül zárt idegenben a SZEOL

Zsinórban negyedik idegenbeli mérkőzését is elveszítette a SZEOL SC, ezúttal Dunaújvárosban maradtak alul a kék-feketék.

Ahhoz a Dunaújvároshoz látogatott a SZEOL, amely a hétközben az élvonalbeli Vasast búcsúztatta a Magyar Kupából. Hiába alakított ki nagyobbnál-nagyobb lehetőséget a szegedi együttes, az első gólt mégis a Dunaújváros szerezte: egy szöglet után (amelyt megelőzően nem biztos, hogy kint volt a labda) újra a szélre került a labda, ezt pedig már gólra váltotta a hazai csapat. A legrosszabbkor, még a szünet előtt megkapta a másodikat a SZEOL: egy felszabadítás pont Tóth Tibor elé pattant, aki teljesen üresen találta magát Prokop Rostislavval, és nem hibázta el a ziccerét. A szünet után több kockázatot vállalt a SZEOL, ekkor szellőssebben is védekezett a Tisza-parti együttes, ezt kihasználva háromra növelte előnyét a hazai együttes - ám pár perc múlva a félidőben beállt Göncző László 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Megvoltak a további lehetőségei is a SZEOL-nak, de Rácz László közeli fejese is elkerülte a kaput. Szétszakadt a pálya, nyíltsisakos csatában mindkét kapu veszélyben forgott, ám több gól már nem esett, így negyedik vereségét is idegenben szenvedték el Kéri Tamásék. A SZEOL ezzel negyedik vereségét könyvelhette el a bajnokságban, utóbbi négy idegenbeli mérkőzésén egyaránt pont nélkül maradtak Kéri Tamásék: jövő héten a nyeretlen sereghajtó, a Makó elleni megyei derbi következik a kék-feketék számára.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 12. forduló

Dunaújváros - SZEOL SC 3-1 (2-0)

Dunaújváros, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).

Dunaújváros:

Vaszócsik - Zvara, Csendes, Farkas V., Karacs (Sándor, 65'), Csehi, Dorogi, Tóth T., szepessy (Tapiska, 89'), Király, Tóth Á. (Ferencz, 29'). Vezetőedző: Dobos Barna.

SZEOL:

Prokop - Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó (Skribek, 72'), Forró (Göncző - a szünetben), Mihály (Benkő, 80'), Maksimovic, Kéri, Beretka. Szakmai igazgató: Halkó Pál.

Sárga lap:

Vaszócsik (59'), Szepessy (70'), Sándor (81') ill. Forró (44'), Gajág (60'), Grünvald (84'), Göncző (88').

Gól:

Csehi (36', 53'), Tóth T. (43') ill. Göncző (59'). Halkó Pál:

"Gratulálok a Dunaújvárosnak, hogy a kupameccs után ezt a rangadót is behúzta. Katasztrofális helyzetkihasználásunk mellett gyermeteg védelmi hibáinkkal megnyertük nekik a meccset. A szünet után belefuthattunk volna egy hatalmas zakóba, de akár nyerhettünk, vagy ki is egyenlíthettünk volna."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.