Sport

Labdarúgás: egy pillanat pecsételte meg a Szeged-Grosics sorsát Gyirmóton

Labdarúgás: egy pillanat pecsételte meg a Szeged-Grosics sorsát Gyirmóton

2017. október 1., vasárnap
Labdarúgás: egy pillanat pecsételte meg a Szeged-Grosics sorsát Gyirmóton

Hiába volt szinte végig mezőnyben egyenrangú ellenfele a Gyirmótnak a Szeged 2011-Grosics Akadémia, egyetlen felívelt labda után mégis pont nélkül maradt.

Két helyen változtatott múlt heti kezdőcsapatához képest Supka Attila a gyirmóti fellépés kapcsán, így Germán Tamás és Achim Ádám került be a Szeged-Grosics kezdőjébe. Az első félidő kevés igazi helyzetet hozott: a játékrész első felében többnyire a mezőnyben gyűrték egymást a felek, mindössze Kiss Máté kapáslövése, valamint Germán Tamás veszélyesen megpattanó szabadrúgása jelentett némi gondot a kapusoknak. A félidő második részében a Szeged-Grosics a kapu előtt is aktívabbá vált, mondhatni irányította a találkozót, a stabil, koncentrált védekezés mellett pedig a szélen vezetett kontráknál benne volt a gólszerzés esélye is, azonban 0-0-al fordultak a felek. A szünet után is hasonló mederben folyt a meccs, hiába cserélt kettőt is a félidőben a hazaiak mestere, nem tudott tartós előnyt felépíteni a hazai együttes, miközben a Szeged-Grosics továbbra is jól tartotta magát - egy-két átlövéssel pedig a vezetésre is megvolt az esélye, valamint Zabari Dávid és Molnár János sokat dolgozott a pálya két szélén. Mintegy tizenöt perccel a vége előtt aztán jött a fordulat: egy felívelt labdát a csereként beállt Simon tudott megcsúsztatni, ám Nagy Patrik hiába ért kézzel a labdához, Pillók Ádám ezt nem fújta le, a gyirmóti középpályás pedig köszönte szépen, és Szántai kapujának bal alsó sarkába helyezett. A hátralévő rövid idő alatt ugyan kockáztatott a Szeged-Grosics, de a játék töredezését is előtérbe helyező hazaiak már nem hibáztak hátul, így otthon tartották a három pontot. A Szeged-Grosicsra a következő játéknapon, jövő vasárnap a listavezető MTK vár az Új Hidegkuti Nándor stadionban.

Győr-Gyirmót, 500 néző
2017. október 1., 17.00
Gyirmót FC Győr
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Pillók Ádám * Asszisztens: Király Zsolt, Mohos Milán
1
-
0

Merkantil Bank Liga NB II. 10. forduló

Gyirmót FC Győr - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 - 0 (0-0)

Győr, Gyirmót FC stadion. Vezette: Pillók Ádám (Király Zsolt, Mohos Milán).

Gyirmót:

Sebők - Achim S., Lengyel D., Lázár, Présinger, Kiss M., Nagy P., Szőcs (Paku, 75'), Kőris (Szegi - a szünetben), Jano (Simon - a szünetben), Szalánszki.

Vezetőedző:

Molnár László.

Szeged:

Szántai - Papp F., Farkas M., Achim Á. (Beke, 80'), Molnár J. (Balogh, 72'), Horváth A., Coroian, Pászka (Nicorec, 83'), Zabadi, Zádori, Germán.

Vezetőedző:

Supka Attila.

Gól:

Nagy P. (76').

Sárga lap:

Kiss M. (29'), Szegi (84'), Présinger (85') ill. Achim Á. (44'), Papp (88').

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.