Labdarúgás: Faggyas-dupla hozta meg az első vásárhelyi sikert

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyáron szerződött Hódmezővásárhelyre a diósgyőri nevelésű támadó, aki két rendkívül fontos gólt szerzett a Szekszárd elleni bajnokin, így már a HFC sem nyeretlen az NB III-ban.

A tavalyi ötödik helyezés után aligha ilyen szezonkezdetről álmodoztak Hódmezővásárhelyen. Az NB III Közép csoportjában szereplő gárdának tizenegy mérkőzést kellett lejátszania ahhoz, hogy megszerezze első győzelmét. Közben történt egy váltás is a kispadon, a tavalyi sikerkovács Major László vezetőedző helyét az addig a Csongrádot irányító Szűcs Róbert vette át. Az edzőváltás meghozta hatását, a csapat lendületesebben kezdett futballozni, ám az első győzelem így sem jött könnyen. Hétvégén aztán a Szekszárd ellen megtört a jég és ebben nagyon nagy szerepet játszott a Kazincbarcikáról érkező támadó, Faggyas Milán, aki duplázni tudott a 2-1-re megnyert találkozón. “Természetesen nagyon boldogok voltunk a találkozó után, hogy sikerült megszereznünk az első győzelmünket. Azt gondolom, hogy a csapat jelenlegi helyezése egyáltalán nem tükrözi a valódi erejét. Örülök a két gólomnak is, külön pikantériát adott a találkozónak, hogy az utolsó percekben sikerült bezsebelni a három pontot” – mondta portálunknak Faggyas Milán.

A csatár korábban megjárta az NB I-et, futballozott többek között a Lombard Pápában, a Kaposvári Rákócziban és a Budapest Honvédnál, de rövid ideig légióskodott Ausztriában a Mattersburgnál is. Az előző szezont az NB III Keleti csoportját megnyerő Kazincbarcikánál töltötte, ahol két idény alatt 52 tétmérkőzésen 17 gólt jegyzett. Jót tett neki a váltás, hiszen a HFC színeiben még csak tíz tétmérkőzést játszott le – mindannyiszor kezdőként kapott szerepet a bajnokikon – de már hét alakalommal is szomorította az ellenfelek hálóőreit. “Jól érzem magam Hódmezővásárhelyen, de szeretnék egyénileg és a csapattal is eredményesebb lenni. Tavaly a Kazincbarcikánál a bajnoki címért küzdöttünk, itt persze erről nem beszélhetünk, de mindenképpen előrébb akarunk lépni és ez a siker remélhetőleg lendületet ad nekünk” – folytatta a HFC tizese.

“Egyáltalán nem így terveztük a rajtot, a tavalyi ötödik hely megismétlése lebegett célként a szemünk előtt. Az edzőváltás után Szűcs Robi igyekezett a védekezést és a támadást is stabilizálni, ahogy minden edző célja ugyanez” – mondta Faggyas, akinek azt is felvetettük, hogy talán a három csoport közül a Csongrád megyei gárdákat is tömörítő Középben a legnehezebb győzelmeket szerezni. “Minden harmadosztályú csoportban vannak erős csapatok, ahol első- és másodosztályú rutinnal rendelkező játékosok futballoznak. Így volt ez a Keleti csoportban és így van ez itt, a Közép csoportban is. Ezzel együtt talán tényleg ez a legerősebb csoport a harmadosztályban” – zárta Faggyas Milán.

A Hódmezővásárhelyi FC Szekszárd elleni sikerével elmozdult az utolsó előtti pozícióból a tabellán, s elkezdte a felzárkózást a riválisokra. A pontok gyűjtögetését Iváncsán folytathatja Szűcs Róbert együttese, ahol szombat délután fél kettőkor lépnek pályára.

Előző sztori

Sokat köszönhet a reformációnak a magyar nyelv

Következő sztori

Aki látja az ízeket - Szabolcs vakon tanulja a szakácsszakmát

Legutóbbi hasonló cikkek