Sport

Kosárlabda: megküzdött a Sopron elleni sikerért a Szedeák + FOTÓK

Kosárlabda: megküzdött a Sopron elleni sikerért a Szedeák + FOTÓK

2017. október 27., péntek
Kosárlabda: megküzdött a Sopron elleni sikerért a Szedeák + FOTÓK

Három vereség után javított a Szedeák: egy pokolian kemény meccsen, tíz ponttal nyertek Juhosék a Sopron ellen.

Három vereség után az ellen a Sopron ellen próbált meg javítani a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely idei négy meccséből hármat elveszített, így kiélezett küzdelmet ígért a péntek esti csata. Kiválóan kezdett a Szeged, Josh Fortune triplája után már 9-0-t mutatott az eredményjelző, a vendégeknek időt is kellett kérniük 11-3-nál, de az amerikai légiós újabb triplája után már tíz pont fölé kúszott a különbség. Az első negyed négypontos szegedi előnnyel zárult, majd a másodikban egyre jobban játékba jött a Sopron. Andrija Ciric ugyan kapott egy csúnya könyököst, ami megtorlatlanul maradt a játékvezetők részéről, a szegediek kapitányának vérző orrát az öltözőben kezelték, de folytatni tudta a játékot. Lamb Autrey ziccere után három pontra olvadt a különbség, de Andjelko Mandic időkérése sem tudta megállítani ekkor a Sopront, a szlovén válogatottal Európa-bajnoki címet nyert Sasa Zagorac hármasával ledolgozta hátrányát a Sopron a második negyed hajrájára. (32-32) Sőt, Uros Dovnjak ziccere után először vezetett a SAKC, egy 9-0-s futás után 38-32 volt a soproniaknak. Ezt a hat pontot azonban pillanatok alatt ledolgozta a Szedeák, Kovács Ádám kosara után Nenad Sulovic ugyan kihagyta a büntetőjét egy beejtett labda után, de a lepattanó a Szedeáké lett, így egy négypontos akciót szállított a center. Mi több, négy másodperccel a nagyszünet előtt eladta a labdát a Sopron, Autrey pedig teljesen feleslegesen odaütött a távoli közben Fortune-nek, így három büntetőt dobhatott: ebből kettő a helyére került, így egypontos szegedi előnnyel mehettek pihenni a csapatok. A szünet után úgy tűnt, egylabdás meccs lesz, azonban 46-48 után Juhos Levente vezérletével 7-0-t hozott a Szedeák, így 53-48-nál kért időt Váradi Kornél. A kulcspillanatokban rendre hibázot a Sopron, így a negyed legvégén is támadófault miatt visszakerült a labda a Naturtex-hez, amiből Juhos könnyű kosarat szerezhetett, így 58-56-ról vágtak neki a csapatok az utolsó tíz percnek. Öt perccel a meccs vége előtt a korábban a Szegedben is játszott center, Ryan Watkins begyűjtötte ötödik hibáját, miközben a Sopron mestere addig reklamált, hogy technikait kapott, így 66-63 után még Sulovic is bedobhatott egy ziccert, az ötpontos különbség pedig már-már markánsnak tűnt ezen a meccsen. Hét, majd kilenc pontra hízott a hazaiak fórja - innen pedig már nem volt visszaút a Sopron számára, egy roppant küzdelmes, és kevésbé szép meccsen végül 10 ponttal tudott nyerni a Szedeák, amely ezzel szezonbeli harmadik sikerét aratta. Andjelko Mandic csapatának tehát sikerült megtörnie a rossz szériát, és három vereség után nyerni tudott - legközelebb jövő pénteken 20.15-től a Paksot fogadják Wirth Ádámék.

Ami a statisztikát illeti

Ugyan a triplákat és a büntetőket is jobban dobta a Sopron, de mégis sokat jelentett most a Szegednek az a három tripla, amit szerzett, még ha ez 15 kísérletből is jött össze. A lepattanócsatát 34-31-re megnyerte a Naturtex, közte 14 támadólepattanóval, míg néggyel kevesebb eladott labdával hozta le a meccset Andjelko Mandic csapata, és hattal több (18) gólpasszt is jegyeztek a szegediek. Ami az egyéni teljesítményeket illeti, Juhos Levente kiemelkedett a mezőnyből: a válogatott behívót kapott erőcsatár 35 perce alatt egy 21 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát szállított, volt egy szerzett labdája, három gólpassza és három blokkja is - kiválóan játszott ma mindkét palánk alatt, e mellett igen eredményes is volt. Szintén remek meccset hozott Josh Fortune, a tengeren túli légiós szintén 35 percet játszott, ami alatt 14 pontig, nyolc lepattanóig, három szerzett labdáig és két asszisztig jutott, és volt három kiharcolt faultja két eladott labdája mellett. Nenad Sulovic 32 percet töltött a pályán, 17 pontját négy lepattanóval, egy szerzett labdával és három gólpasszal toldotta meg. Andrija Ciric mindössze azt a három percet pihente, amikor orrvézése miatt ápolni kellett: a szegedi csapatkapitány 11 pontot szerzett, öt lepattanója mellett volt három szerzett labdája, ugyanennyi asszisztja és öt kiharcolt faultja - valamint négy eladott labdája. Marko Boltic 33 percet játszott, ami alatt 6 pontot dobott, két lepattanó, a mezőny legtöbb, öt gólpassza, egy szerzett és két eladott labda, valamint négy beütött és kiharcolt fault fűződik a nevéhez. A cserék közül With Ádám 16 percet kapott, 2 pontja mellett volt egy-egy lepattanója és gólpassza, valamint egy eladott labdája, védekezésben ezúttal is nagyon hasznos volt. Kovács Ádám hét perce alatt 5 pontig, egy lepattanóig és egy gólpasszig jutott, míg Révész Ádám majd három percet játszhatott, egy bedobott büntetője akadt a centernek. A Sopronból kiemelkedett az Eb-győztes Zagorac, aki 26 pontjával a mezőny legeredményesebb, egyben legjobban triplázó embere volt (3/7 kintről), mellette pedig a dupla-duplától kevéssel elmaradt (9 pont, 8 lepattanó) Ryan Watkins hozott átlagon felülit.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 6. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - Sopron KC 77 - 67 (19-15, 23-26, 16-15,19-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi Tamás, Jakab László, Hervay Tibor (Hartyáni Zsolt).

Szedeák:

Boltic 6, FORTUNE 14/6, Ciric 11/3, JUHOS 21, SULOVIC 17. Csere: Kovács Á. 5, Révész 1, Wirth 2. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Sopron:

Duvnjak 9/3, Autrey 12/3, Dénes -, Zagorac 26/9, Watkins 9. Csere: Greene 5, Takács 6, Mészáros -, Bagó -. Vezetőedző: Váradi Kornél.

Kipontozódott:

Watkins (35'). Andjelko Mandic:

"Nagyon fontos győzelem volt. Nagyon féltem ettől a meccstől, mert hiába játszottunk jól, kikaptunk az előző három meccsen. A vége tíz pont lett, de a realitás az, hogy ez egy-két labdás meccs volt. Gratulálok a srácoknak, megmutatták, hogy van karaktere a csapatnak, csapatként jöttünk vissza a meccsbe. A védekezésünk megint jól működött, a legfontosabb, hogy nyertünk. Nem szeretek kiemelni játékost, de Juhos Levente ma extrát játszott."

Wirth Ádám:

"Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Zsinórban három vereségünk volt, mindenki érezte, hogy ez egy komoly lehetőség, hogy visszatérjünk a győzelem útjára. Jól sikerült a kezdésünk, utána puhábbak lettünk, amit a Sopron kihasznált. Küzdelmes meccs volt, mindkét csapat jobb játékra képes, de végig higgadtak tudtunk maradni, nagy küzdelem árán sikerült behúzni a meccset. Sokat segít a közönség, de a csapat is rászolgál erre."

Váradi Kornél:

"Gratulálok a Szegednek, végig koncentráltan küzdöttek. Amikor minden jól ment, saját hibáinkból visszahoztuk ellenfelünket a meccsbe. Egálnál a könnyű lepattanók és az eladott labdák miatt a Szeged dominálhatott, minden héten ugyanez jellemez bennünket, ekkora megingás nem engedhető meg."

Takács Norbert:

"Gratulálok a Szegednek, agresszívan kezdtek, és ezt tudták is tartani. Voltunk lent és fent, de a végén kicsúszott a kezükből az irányítás. Félidő előtt buta hibákat követtünk el, nem tudtuk megroppantani a Szegedet."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.