Kosárlabda: a példa adott a Szeged KE fiataljai előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly a harmadik helyen végzett a Szegedi Kosárlabda Egylet a női másodosztályú bajnokságban: a szegediek két győzelemmel rajtoltak az idényben, az új évad kihívásairól a csapat edzőjét kérdeztük.

Két győzelemmel rajtolt a Szeged KE női kosárlabda-csapata: az első fordulóban a Dávid Kornél Akadémiát, majd az elmúlt hétvégén a PEAC-Pécset is legyőzték Jáhni Zsófiáék. Mint azt portálunknak a csapat edzője, Mészárosné Kovács Andrea elmondta, alapos fiatalításon estek át, a nyitófordulóban például 2003-as születésű játékos is pontot szerzett. A tavalyi bronzérmes csapatból többen munkahelyi elfoglaltság, vagy egyetemi tanulmányok miatt nem tudták folytatni, de mint a gárda trénere hozzátette, elsődleges céljuk, hogy utánpótlásképzésben lépjenek előre. “Az első meccsen is látszott, hogy van néhány játékos, aki alkalmas ennek a tervnek a végrehajtására. Nem az eredmény a legfontosabbat, de persze ez is ott van a prioritások között, a lehetetlen küldetésekből is a legjobbat akarjuk kihozni. Azokat a fiatalokat kell felfedezzük, akik hajlandóak dolgozni, idén több játékosunk is jól teljesítettek a válogatottakban, az ő utódjaikat keressük és neveljük” – fejtette ki a Szeged KE edzője.

Idéntől más lebonyolításban, nem a klasszikus nyugati-keleti csoport felosztásban rendezik a bajnokságot, hanem három csoportban, piros, fehér és zöld csoportba osztották be az összesen 26 csapatos mezőnyt. Ennek köszönhetően például idén három pécsi csapat is vár a szegediekre, így nem az évek óta megszokott ellenfelekkel szemben kell majd helytállnia a lányoknak. “A jelentkezők számának emelkedése miatt vált indokolttá. Lesznek ugyan gyenge csapatok, de örülök, hogy növekedett a létszám, mert többen fiatalokkal fogják lejátszani a szezont, és több meccset is fogunk játszani. Mindig örülök, ha több csapat indul, hiszen ez azt jelenti, hogy szélesedik a bázis és több játékos is van” – tért ki a megváltozott csoportbeosztásra Mészárosné Kovács Andrea.

Előző sztori

Gulyás Gergely: Európa egyik legfontosabb kérdése a migráció

Következő sztori

A közös érdek