Kézilabda: ikszelt a címvédővel a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy pontot visz el Szegedről a Vardar Szkopje, amely szinte végig futott az eredmény után az újszegedi sportcsarnokban egy pokolian izgalmas hajrát hozó találkozón.

Kőkemény mérkőzés várt a MOL-Pick Szegedre a kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, ugyanis a címvédő és eddig veretlen Vardar Szkopje látogatott a Tisza-partra. A szegedieknek nélkülöznie kellett a betegséggel küzdő Bánhidi Bencét, így ezúttal Matej Gaber kapott helyet a kezdőben beállós poszton. A találkozó zsinórban három Sterbik Árpád védéssel kezdődött, úgy tűnt, jó formában van a macedónok magyar-spanyol kapusa. Az első félidő kiegyenlített játékot, kemény ütközeteket hozott, a Vardar igyekezett egy lassabb ritmusú kézilabdát játszani, s elsősorban Cindric kiváló betörései után szereztek gólokat, míg a hazaiaknál szépen megoszlottak a találatok. Elsősorban Skube okozott gondot, nem is csak a betöréseivel, hanem remek meglátásaival és kulcspasszaival. A Vardarnál Cindric mellett Borozant sem igen sikerült tartania a hazai védőknek, de rajtuk kívül csak Sterbik Árpádot lehet kiemelni a macedónoktól. A szünetre egy gólos szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok, majd a második játékrészben Buntic vette hátára a Picket. Remekül játszott a légiós, aki végül öt gólig jutott, de több remek átadással hozta ziccerbe a társakat, elsősorban a szintén jó teljesítményt nyújtó Matej Gabert. A Pick szinte végig vezetett a mérkőzésen, de a Vardar egyszer sem engedte három gólnál messzebbre Pastor mester fiait, a végén pedig még a győzelem megszerzésére is volt esélyük. Buntic góljával másfél perccel a mérkőzés vége előtt 26-24-re vezetett a Pick, ám egy szegedi szempontból nagyon pechesen Borozan elé pattanó labdával élt is a vendégek játékosa, s felhozta csapatát mínusz egyre. Ezután Maqueda egy gyorsindítás végén egalizálni tudott. Fél perc volt hátra, amikor Skubét nyomták el a macedón hatosnál, majd Dibirov indult teljesen egyedül Sierrára, s ha bedobja, megnyerik a vendégek a találkozót. Dibirov azonban nem fogott ki túl jó napot és azt a ziccert, amit alapesetben tízből tízszer bedob, most fölé vágta. Néhány másodperc maradt még az órán, hogy a Szeged megszerezze mindkét pontot, de csupán egy majdhogynem időntúli Bodó Richárd lövésre maradt idő, ami fölé szállt, így végül megosztoztak a pontokon a csapatok. Juan Carlos Pastor együttese szerdán már ismét pályára lép az elitsorozatban, méghozzá a lengyel Wisla Plock otthonában.

Velux EHF Bajnokok Ligája, A csoport 4. forduló

MOL-Pick Szeged – HC Vardar Szkopje 26-26 (14-13)
Szeged, újszegedi sportcsarnok. Vezette: Andrei Gousko, Siarhei Repkin (fehéroroszok).
MOL-Pick Szeged: Sierra – Källman 3, Balogh 2, Gaber 3, Gorbok 1, Skube 4, Sostaric 2. Csere: Zubai, Bodó 2 BUNTIC 5, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 2, Fekete -, Blazevic -. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vardar: Sterbik – Dibirov 1, Canellas 1, Kristopans 2, Maqueda 2, BOROZAN 8, Abutovic. Csere: CINDRIC 7, Cupic 3/3, Stoilov -, Ferreira Moraes 1, Shishkarev 1. Vezetőedző: Raul Gonzalez Gutierrez.
Kiállítás: 8 perc ill. 4 perc
Hétméteres: 4/3 ill. 5/3

Juan Carlos Pastor: “Gratulálok a Vardarnak a jó meccshez, nagyon nehéz ellenük kézilabdázni, tavaly ki is kaptunk mindkét meccsen, így most nyertünk egy pontot. Nagyon nehéz védekezni ellenük, ráadásul sok problémát okozott Cindric és Borozan játéka is. Sokkal nagyobb tapasztalatuk van az ilyen erős meccseken, ez nekünk hiányzik. Gratulálok a játékosaimnak, mert nagyon jó meccset játszottak, sok problémánk volt a héten, nem tudtunk nyugodtan felkészülni. Sokat segítettek a szurkolók és a jó hangulat. Ezután minden egyes meccsünk igazi háború lesz a BL-ben, ez szint a minimum, amit hoznunk kell. Ha ezt nem tudjuk hozni, akár bajba is kerülhetünk.”

Stas Skube: “Nagyon szomorú vagyok, mert ma elveszítettünk egy pontot. Az egyik legnagyobb hibás én vagyok, mert az utolsó két percben irányítóként rossz döntéseket hoztam, holott nekem kéne a legjobbakat ebben a periódusban. Szerdán már Lengyelországban játszunk a Plock ellen, fel kell készülni a következő meccsre, hosszú a csoportkör, úgyhogy előre kell tekintenünk. Az egyik legjobb része ennek a klubnak a szurkolótábor, nagyon jó játszani ilyen hangulatban, sokkal egyszerűbb így nekimenni a nehéz meccseknek.”

Raul Gonzalez: “Nagyon jól játszott a Szeged, gratulálok az edzői stábnak is, mert évek óta nagyon jó szakmai munkát végeznek. Az első félidőben nem játszottunk jól, Skube sok nehézséget okozott, mert nagyon érezték egymást a beállóval. Aztán egyre jobb lett a védekezésünk, örülük, hogy egy ponttal tudunk innen távozni, mert minden csapatnak sok gondot fog okozni a Szeged.”

Sterbik Árpád: “Nehéz mérkőzés volt. Az utóbbi pár évben minden mérkőzésünk erre a szoros forgatókönyvre van megírva és általában pozitívan jöttünk ki belőle. Nem vagyok elégedett a játékunkkal, a Szeged jobb meccset játszott, magam sem értem hogy hoztuk ki döntetlenre. Nagyon fontos meccs ez mindig számomra, hiszen nagy rivális a Szeged, mindig piros betűs ünnep mikor ide jövünk. Ma Európában nem sok ilyen hangulatú csarnok van. Fárasztó meccs volt, sok ziccert, sok lövést kaptam távolról, elégedett kell hogy legyek az egy ponttal.”

no images were found

Online közvetítésünk

Default thumbnail
Előző sztori

Egymillió hívő alakított élő imaláncot Lengyelország határain

Default thumbnail
Következő sztori

Magyar film nyerte a cannes-i vállalati filmes fesztivált

Legutóbbi hasonló cikkek