Kézilabda: első győzelmét aratta a Nyíradony ellen a KSZSE

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nehéz kezdés után felőrölte ellenfelét a Kézilabda Szeged SE, amely megszerezte idei első győzelmét a bajnokságban.

A bajnokságban eddig egy győzelmet elkönyvelő Nyíradony ellen győzelmi reményekkel léphetett pályára a KSZSE. A szegedi esélyeket növelte, hogy a vendégek irányítójuk és egyik legjobb játékosuk, Kudor Kitti nélkül érkeztek. A mérkőzés első felében nagyon nehezen születtek a gólok, a 17. percben még csak 4-4 –et mutatott az eredményjelző. Ezután a szegedi lányok megkezdték a gólgyártást, és jó védekezéssel párosítva tízgólos előnnyel zárhatták a félidőt. A második játékrész elején tovább nőtt a különbség, majd érthetetlen elbizonytalanodás miatt a vendégek elkezdtek zárkózni, de csak öt gólig tudták csökkenteni a különbséget. Megérdemelt hazai siker született, mely a szezon első két pontját jelenti a KSZSE-nek. A bajnokságban legközelebb szombaton, Hódmezővásárhelyen megyei rangadót játszik a HLKC és a KSZSE, a mérkőzést 16 órától rendezik.

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló

Kézilabda Szeged SE – Nyíradony VVTK 28–23 (16-6)
Szeged 50 néző. Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás.
KSZSE: FODOR – Kónya 3, Szabó, MIKE 2, DOBÓ 4, Csoknyai 3, SZŰCS 6 (1). Csere: Kothencz, Kürti (kapusok), Szeder, Papp, CSÁKI 5, LUKÁCS 5, Karácsonyi, Czifra, Ambrús P. Edző: Gaál Adrienn.
Hétméteres: 6/4 ill. 4/3.
Kiállítás: 6 perc ill. 8 perc.

Gaál Adrienn: “Kicsit idegesen, kapkodva kezdtük a találkozót, de tizenöt perc után sikerült megnyugodni. A védekezés nagyon jó volt és támadásaink rendre góllal zárultak. A második félidőben sok hiba volt, de nem volt veszélyben a két pont itthon tartása.”

Előző sztori

Bárkiből lehet hős + FOTÓK

Következő sztori

Orbán: a turizmus a hazaszeretet egyik formája