Közélet

Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap
Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

A fesztivál szombati napján egy különleges koncert nyújtott kulturális élményt az érdeklődőknek Szegeden.

A jubileumi programsorozat keretében katonazenekari koncert is színesítette a kínálatot a szegedi dómban, melynek különlegessége a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskoláinak gyermekkórusa és a katonazenekar közös előadása volt.

Kovács István

őrnagy portálunknak

korábban

elmondta, áprilisban vált valósággá, hogy általános iskolák kórusai vesznek részt énekkari közreműködőként a koncerten, így az énektanárok segítségével már idejekorán neki álltak a kijelölt művekből a felkészülésnek. Mint kifejtette, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara a vezényletével ugyancsak elkezdte a próbákat májusban, amelynek az intenzív szakaszába augusztus végén és szeptember elején érkeztek, ez héti kettő három-négy órás próbát jelentett. A három részből álló koncert első felében a katonazenekar játszott, a második felében énekelt többek között

Tokody Ilona

és

Muskát András

, valamint

Kerényi Mariann

zongorajátéka is hallható volt. A harmadik részben a gyermekkórussal kiegészülve csendültek fel a dallamok. A Szent Gellért Fesztivál október első estéjén jótékonysági koncerttel ér véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.