//

Katonazenekar adott koncertet a Szent Gellért Fesztiválon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fesztivál szombati napján egy különleges koncert nyújtott kulturális élményt az érdeklődőknek Szegeden.

A jubileumi programsorozat keretében katonazenekari koncert is színesítette a kínálatot a szegedi dómban, melynek különlegessége a Szeged-Csanádi Egyházmegye iskoláinak gyermekkórusa és a katonazenekar közös előadása volt. Kovács István őrnagy portálunknak korábban elmondta, áprilisban vált valósággá, hogy általános iskolák kórusai vesznek részt énekkari közreműködőként a koncerten, így az énektanárok segítségével már idejekorán neki álltak a kijelölt művekből a felkészülésnek. Mint kifejtette, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara a vezényletével ugyancsak elkezdte a próbákat májusban, amelynek az intenzív szakaszába augusztus végén és szeptember elején érkeztek, ez héti kettő három-négy órás próbát jelentett.

A három részből álló koncert első felében a katonazenekar játszott, a második felében énekelt többek között Tokody Ilona és Muskát András, valamint Kerényi Mariann zongorajátéka is hallható volt. A harmadik részben a gyermekkórussal kiegészülve csendültek fel a dallamok. A Szent Gellért Fesztivál október első estéjén jótékonysági koncerttel ér véget.

no images were found

Előző sztori

Fidesz: az ellenzék csak becsapni és sértegetni tudja az időseket

Következő sztori

“Allah Akbar!” – lelőttek egy késelőt a marseille-i pályaudvaron