Katolikus siker a Zákeus kupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából futballmeccset játszott a katolikus papok és a protestáns lelkészek csapata: a felcsúti találkozót a Topsi Bálintot a soraiban tudó katolikusok nyerték – bár az eredmény másodlagos volt.

Vasárnap a felcsúti Pancho Arénában futballal is megemlékeztek a reformáció ötszázadik évfordulójáról: a kerek számot egy, a katolikus papok és a protestáns lelkészek csapata által vívott futballmérkőzés színesítette, előbbi együttesben játszott Csongrád plébánosa, a papi futsal Európa-bajnokságon rendre részt vevő Topsi Bálint is, aki ezúttal a csapat szervezéséből is kivette a részét. A katolikusok csapata alapvetően a kispályás gárdára épül, ám mivel most létszámban is többen voltak, így a Szeged 2011 korábbi mezeiben léphettek pályára Felcsúton. Mint azt Topsi Bálint portálunknak elmondta, kiváló hangulatban, jól megszervezett rendezvényen vehettek részt – nem mellesleg pedig 4-0-s győzelmet arattak, bár hozzátette, szerencséjük is volt a találkozón. A csapatba az országból és a határokon túlról is érkeztek, így például a két gólt szerző temesvár-erzsébetvárosi plébános, Barazsuly István, de Zalából, Debrecenből, Nyíregyházából vagy Esztergomból tevődött össze a 17 fős keret.

A találkozót követően a reformátusok vendégül látták a két csapat tagjait. A Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa, Hafenscher Károly úgy fogalmazott: a két csapat tavasszal akár lejátszhatja a vasárnapi találkozó visszavágóját is.

A katolikus papok válogatottja a februári Európa-bajnokságra készül, amelyet 2018-ban az olaszországi Bresciában rendeznek meg, nagypályán kevesebbszer futballoznak, de pályára léptek már a színész válogatott ellen is.

(Fotó: evagelikus.hu / Kiss Tamás)

Default thumbnail
Előző sztori

Élénkülőben az ingatlanpiac, népszerű a CSOK

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: a Mecsekalján kapcsolna hármasba a Szedeák

Legutóbbi hasonló cikkek