//

Jótékonysági koncerttel ért véget a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Korábban Érkeztem Alapítványt támogatták a Zene Világnapján tartott jótékonysági estével Szegeden.

A Szent Gellért Fesztivál záróprogramjaként a Szegedi Nemzeti Színházban Ezerarcú Muzsika a zene világnapján címmel adtak jótékonysági koncertet. Fellépett Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Sebestyén Márta Kossuth-díjas népdalénekes, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Gyüdi Eszter, Szélpál Szilveszter és a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor vezényletével.

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Újszülött Intenzív Osztályért Alapítvány a támogatók adománya által az elmúlt években megkezdett anyaszobák, anyaszállások kialakítását, felújítását, mint legfőbb törekvésüket a jövőben is folytatni szeretné, immáron a dél-alföldi régióban. Továbbá olyan orvosi sürgősségi kocsik megvásárlását tervezi, amely a gyermek intenzív modern ellátásához elengedhetetlen. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök korábban elmondta, az idén jubiláló Szent Gellért Fesztiválon komolyzenei ritkaságok csendültek fel egy héten keresztül. A rendezvény alapítói missziójuknak tekintik a fiatal hazai tehetségek támogatását, ezért az ifjú művészek szólóban is bemutatkozhattak, de felléptek a Szent Gellért Akadémia zenekarának tagjaként is.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: Botka László belebukott szegedi botrányaiba

Következő sztori

Atlétika: szegedi lett a legeredményesebb

Legutóbbi hasonló cikkek