Sport

Ingyenes kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul a megyében

Ingyenes kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul a megyében

2017. október 17., kedd
Ingyenes kosárlabda játékvezetői tanfolyam indul a megyében

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyamot indít a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség. A játékvezetői tevékenység azoknak is remek lehetőséget biztosít, akik már nem kosárlabdáznak, ugyanakkor nem szeretnének elszakadni a sportágtól. Nekik egyébként a képzés elvégzése után stabil kiegészítő jövedelmet is nyújthat a játékvezetői karrier.

Martonosi János

, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai programjai 6 évvel ezelőtt reformon estek át, mely jelentős mérkőzésszám növekedéssel járt. Ez pedig szükségessé tette, hogy minél nagyobb számban képezzenek játékvezetőket. Hozzátette: a munkamennyiség növekedésével arányosan emelkedtek a játékvezetők mérkőzésdíjai is, így napjainkban ez jövedelem kiegészítésnek sem utolsó lehetőség. Ráadásul a szakemberek egy olyan sport színvonalának továbbemeléséért dolgozhatnak, amely az elmúlt évben a nemzetközi porondon is bizonyította, hogy az utóbbi esztendőkben végzett szakmai munka biztos alapokon nyugszik. Példaként a nyári férfi EB-szereplést, valamint a női válogatott 3-3 elleni kosárlabda VB-n szerzett világraszóló ezüst érmét említette. A tanfolyam jelentkezési határideje 2017. október 29., míg a tanfolyam első foglalkozására 2017. november 3-án pénteken kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Topolya sori épületében (pontos időpontról később adunk tájékoztatást). Jelentkezni a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség web-oldalán lévő űrlapon keresztül lehet. A tanfolyam lebonyolításáról a jelentkezőkkel történt konzultálás után döntenek a szervezők. Az oktatásban Csongrád megyében dolgozó játékvezetők és a sportágban dolgozó más szakemberek vesznek részt. A képzés a tervek szerint 2017 végéig lezárul, így a sikeresen teljesítők akár januárban már pályára is léphetnek majd. A vizsgára bocsátás feltétele a meghirdetett előadásokon és gyakorlati képzéseken – jelenléti íven igazolt – megjelenés. Az előadásokról legfeljebb két alkalommal, a tanfolyam vezető engedélyével lehet távol maradni. A tanfolyam eredményes befejezését követően a hallgatók a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség működési területén jogosultak kosárlabda-mérkőzést vezetni a hatályos Játékvezetői Működési Szabályzat szerint. A jelentkezés feltétele a 16. életév betöltése, a kosárlabdás múlt előnyt jelent. A tanfolyamnak nincs költsége, a jelentkezőknek mindössze a szabálykönyv árát kell kifizetniük. A kurzus csak 8 fős minimális létszámmal indul el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.