Bulvár

Így mutatják meg a férfiak a valódi felelősséget

Így mutatják meg a férfiak a valódi felelősséget

2017. október 31., kedd
Így mutatják meg a férfiak a valódi felelősséget

Jó mélyre ástak, hogy aztán felálljon, aminek kell.

Országos méretű társadalmi projektre készül hazánk legnagyobb férfiközössége, a több, mint százezer főt számláló Férfiak Klubja: a szervezet Kárpát-medence szerte valamennyi helységben elülteti a Férfi Felelősség Fáját. Az új akcióval a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának a fontosságára hívják fel a figyelmet. Az első 25 facsemete idén ősszel kerül méltó helyére. "Nagyon fontosnak tartjuk a hasonló szimbólumrendszerek kialakítását, melyek a mindennapi életünkben is felhívják a figyelmet arra, hogy a családközpontú, jövő-orientált, a fiatalabb generációk számára mintaértékű férfiakra nagyobb szükség van, mint valaha" – mondja

Bedő Imre

, a Férfiak Klubja alapítója. "Mi, férfiak hajlamosak vagyunk olykor elfelejteni, hogy a jövő társadalmát nem csak a munkahelyünkön, hanem elsősorban az otthonunkban, a példamutatásunkkal, az értékeink átadásával, a nőkkel való szövetségünk folyamatos erősítésével építjük. Azt gondolom, a mai hazai társadalom egyik legsúlyosabb problémája a családok szétesése, a válások számának aggasztó növekedése, melyért a férfiak és a nők egyaránt felelősek. A Férfiak Klubja, - közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével – 2013. óta számtalan olyan kezdeményezést valósított meg, mely a fenti tendenciák visszaszorítását célozta, mert hiszünk benne, hogy igenis van lehetőségünk egy, a férfiak és a nők belső értékein nyugvó, egészségesebb családmodellt támogató jövőre igent mondani. A Férfi Felelősség Fája projekttel pedig egy újabb lépést teszünk, országos szinten hívjuk fel a figyelmet a férfiak családi és társadalmi felelősségvállalásának fontosságára" - fűzte hozzá. A Férfi Felelősség Fáját jelképező diófa-csemeték telepítése idén októberben kezdődik, de minden év tavaszán és őszén folytatódik. A tervek szerint pár éven belül Kárpát-medence szerte számos településen áll majd Férfiak Klubja táblával jelzett fa. A Férfiak Klubja 2013. óta dolgozik azon, hogy a családok megerősítése és az erkölcsi alapok helyreállítása, a férfi és nő szövetségének megerősítése által társadalmi változást érjen el. Hazánk legnagyobb férfiközössége olyan változásért tesz, melynek célja a válások számának csökkenése, az emberi együttműködés társadalom-formáló értékeinek tovább adása, egy egészséges közösség újrateremtése és az elkövetkező generációk élhetőbb életének megalapozása. A Férfiak Klubja mára – közel húszezer fős Női Támogatói Köre segítségével - társadalmi méretben mutatja fel ezt a jövőépítő értékrendet. A szervezet 16.000 ember bevonásával komoly társadalmi kutatásokat végzett, Facebook követőinek száma jelenleg meghaladja a 130.000-et. Az utóbbi év sikerei között könyvelheti el, hogy minden születendő gyermek apjához eljuttatja apákat motiváló, a férfiakat az apává válásban támogató kiadványát (90.000 példány), illetve hogy országszerte és a határon túl is cselekvő Apa-Fia Köröket, Férfiak Klubja csoportokat, Apa-Fia Táborokat működtet. Alapítója, Bedő Imre közgazdász, a Férfienergia című sikerkönyv szerzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.