Huszonkét határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Huszonkét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken négy, szombaton egy, vasárnap 17 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 164 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – október 16-tól 22-ig – ez a szám 141 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 23 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Előző sztori

Három és fél kiló heroint találtak Röszkén

Következő sztori

A kormányt interpellálják a képviselők az Országgyűlésben