Közélet

Halloweeni rémisztő ajánlatok, gamer laptopok kedvelőinek

Halloweeni rémisztő ajánlatok, gamer laptopok kedvelőinek

2017. október 18., szerda
Halloweeni rémisztő ajánlatok, gamer laptopok kedvelőinek

Végre megérkezett az első fizetésem, így összegyűlt álmaim gamer laptopjára a szükséges összeg. Pont jókor, ugyanis a halloweeni időszakban kiemelt akciókkal kaphatóak a játékosok számára készült notebook konfigurációk. Sajnos jelenlegi laptopom nem elég erős, hogy az újabb játékokat vigye, így még a 4-5 évvel ezelőtti játékokkal vagyok kénytelen elütni szabadidőmet, közben meg csak csorgatom a nyálam, a legújabb számítógépes játékok megjelenésein és tesztjein.

A 2017-es év számtalan olyan játékkal kecsegtetett ami miatt úgy döntöttem, hogy ideje most már túllépni a lassan már múzeumi notebookomon és befektetni egy olyan gamer notebookba, amin akármelyik játék el fog futni akadás mentesen és nem kell aggódnom majd, a játék rendszerkövetelményeit átböngészve még egy-két évig, hogy vajon elindul-e majd a gépemen. Nagy Resident Evil játékos vagyok, de a legújabb Resident Evil 7 már biztosan nem futott volna el a gépemen, így viszont szabadidőmben virtuális fegyvert ragadhatok, hogy zombikat üldözzek. Már az E3 videóin is kinéztem egy nagyszerű játékot, a Horizon Zero Dawn-t, ám csak nem akarják kiadni PC-re, egyedül PS4-re érkezett meg. Azonban egy jobb PlayStation emulátor programmal egy erősebb notebook-on még ez is simán elfuthat de ha ezt a játékot nem is tudom játszani, még mindig ott a Destiny 2, ami szintén nagyon szimpatikusnak ígérkezik. Aztán ha megérkezik az Assassin's Creed: Origins is, akkor már felkészülten fogom várni az erős gamer laptopommal.

Milyen gamer laptopot vegyek?

Bár nem vagyok informatikus, azért azzal tisztában vagyok, hogy a gamer laptopok az egyik legerősebb hardver elemekkel felépített mobilis számítógép konfigurációk. Főleg azóta, mióta egyszer apukám jól beégette magát egy számítógép szaküzletben, amikor azt mondta, hogy nem kell neki drága meg nagy tudású laptop, hiszen „csak játékra kell”. Ekkor magyarázták el a szakemberek, hogy ha „csak játékra kell” az jelenti pont azt, hogy minél erősebb elemekből kell, hogy felépüljön, ahhoz hogy a legmodernebb játékok is gond nélkül futhassanak rajta. A legfontosabb tényező egy játéknál maga a grafikuskártya, ami a játékok videomegjelenítéséért felel. Ennek akadás és szaggatás nélkül kell üzemelnie, ezért minél jobb teljesítményűt kell találnom. A processzornak persze összhangban kell lennie a nagy tudású videó kártyával és lehetőleg minél nagyobb teljesítményre legyen képes, amit legalább 8 GB memória kell, hogy támogasson. A másik ami fontos, az a képernyő nagysága és felbontása. Mivel nekem fontos, hogy azért hordozható maradjon az eszköz, ezért a 15.6”-es méret tökéletesen megfelel, de legalább Full HD-s, 1920 x 1080 pixeles kijelzőre szükségem van. Azzal, hogy SSD-s laptopot vásárolok, biztosan sokat gyorsíthatok a notebookomon, viszont ezeknél általában kisebb a tárhely kapacitás. Ezen még gondolkoznom kell, de egy jó egér és a strapabíró billentyűzet mindenképpen szükséges lesz.

Az Asus vagy a Lenovo gamer laptop az igazi?

Nézegettem a kínálatot és az USANotebooknál találtam meg a legjobb akciós gamer laptopokat. Ezekből a halloweeni akció idején még kedvezőbben kínálják, így le is szűkítettem a kört az Asus és a Lenovo játékra szánt konfigurációira. A gamer laptopok ára sok mindenkit elriaszt, de ár-teljesítmény arányban kiváló arányúak. Haveromnak is mondtam, hogy több havi részletfizetésre is meg tudja vásárolni ha nincs rá egyszerre megfelelő keretösszege. Szerencsére nekem ilyen gondom nincs, mert egy ideje már spórolok rá és most az első fizetésemmel kiegészítve már szinte akármelyiket meg tudnám venni.

A

Lenovo Legion sorozata

nagyon szimpatikus számomra. Nem csak azért mert robusztus felépítése van és tekintélyt parancsoló, gyönyörű kinézete, de a hardverei is elég erősek ahhoz, hogy kedvenc játékaimat gond nélkül vigyék. A kiszemeltem a Lenovo Legion Y520 gamer laptop lett a kollekcióból. Úgy érzem, ár-érték arányban ez egy remek választás lehet számomra. A 2.5 Ghz-es Intel I5-ös processzort a szükséges 8 GB DDR4 támogatja, amely tovább bővíthető szükség esetén. Az 1 TB-os merevlemez mellett a Full HD-s monitor is megfelelőnek tűnt számomra, amelynek a mérete pont ideális: 15,6”-es. A legfontosabb eleme, a grafikus kártya pedig tökéletes lenne: GeForce GTX 1050 4GB saját, dedikált GDDR5 memóriával. Mindez most akciós halloweeni áron, előre telepített, magyar nyelvű Windows 10 Home operációs rendszerrel.

A másik kiszemelt gép sorozatom a valamivel

enyhébb árfekvésű Asus ROG szériája

. A nagyobb akciókban sokkal kedvezőbb áron is beszerezhető gamer laptopok talán erősebb hardver egységekkel is elérhetők. A külseje az Asus ROG gépeknek is tetszik és a billentyűkön a megerősített, megjelölt, kiemelt gombok is szimpatikusak. A kiszemelt Lenovo laptopnál csak picivel többért már megkaphatom az Asus ROG STRIX GL553VE-t. A gép erőssége a 2.8 Ghz-es, Intel i7-es processzor és az alapból 8GB DDR4 memória amely akár 32 GB-ig bővíthető (akár már vásárláskor). Ebbe a gamer laptopban van 128 GB SSD és 1 TB-os merevlemez is. Így a programok és az operációs rendszer futhat a szuper gyors SSD-n, még a filmjeim, képeim, játékaim tárolhatom a nagy wincheszteren, ráadásul az Asus gépében is egy erős, GeForce GTX 1050 Ti 4GB-os grafikus kártya lapul. Azt hiszem sok álmatlan éjszaka elé nézek ha sikerül végre eldöntenem, hogy a két fenti konfiguráció közül melyiket válasszam. Holnap munka után be is megyek az Usanotebook szaküzletébe és megkérdezem a szakértő eladók véleményét, hogy ők mit javasolnak. Lehet, hogy holnap este már az új gamer laptopomon kapcsolódhatok ki a hosszú fárasztó munkanap után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.