Gyenes Kálmán pillanatképei a Fekete házban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hetvenes-nyolcvanas évek szegedi panelvilága, a rendszerváltás ikonikus pillanatai, Szeged sportéletének momentumai és Erdély magával ragadó világa is megjelenik Gyenes Kálmán fotókiállításán, melyet a Fekete házban tekinthet meg a közönség.

A “Pillanatképek Gyenes Kálmán objektívén keresztül” című kiállításon a fotós szerteágazó, színes életművéből mutatnak be egy összeállítást. A tavaly elhunyt művész több évtizeden keresztül fotózta a Délmagyarország munkatársaként a megye legizgalmasabb sporteseményeit, a szocialista időszak mindennapjait, a rendszerváltás éveit, Erdély festői tájait és kultikus eseményeit.

A Fekete ház falain megjelennek a hetvenes, nyolcvanas évek panelépítési munkálatai, a panelvilág és a szocialista idők mindennapjai. Gyenes Kálmán objektívén keresztül követhetjük végig a szegedi Lenin-szobor eltávolítását, a vasfüggöny felszámolását. A tárlaton megjelennek legendás sportfotói, valamint mélyen szeretett Erdélyének gyönyörű vagy éppen elgondolkodtató pillanatai is.

A tárlat 2017. december 31-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Mikola István: az EU saját kezébe kívánja venni a szabadkereskedelmi megállapodások tárgyalását

Default thumbnail
Következő sztori

Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat

Legutóbbi hasonló cikkek