Folytatódik a MASZK Őszi Kollekciója

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Közép-Európa Táncszínház vendégjátékával folytatódik az őszi programsorozat a Régi Zsinagógában.

Október 6-án, pénteken 15 órakor a Ki vagy te, kortárs tánc? című ingyenes táncismereti előadását mutatja be a társulat, egy szórakoztatóan intellektuális táncszínházi beavató produkciót, amiben részletek szerepelnek több emblematikus KET-előadásból, ezeket pedig narratív táncismereti részek kötik össze. Október 7-én, szombaton 19.30-kor két szólóelőadást láthat a közönség Mádi Lászlóval és Jakab Zsanettel InSoundOut és Lilith címmel: mindkét produkció a K-Arcok sorozat része, amiben a társulat tagjai vendégkoreográfusokkal dolgoznak együtt.

A fellépésekhez kapcsolódóan két mozgásóra is lesz a társulat tagjaival: október 6-án, pénteken 17 órától Kun Attila táncos-koreográfus, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetője, október 7-én, szombaton 11 órától pedig Horváth Adrienn táncos tart 75 perces mozgásórát az érdeklődőknek. Korhatár nincs, képzettség nem szükséges (de ha van, az sem baj), kényelmes utcai ruha ajánlott. A részvétel mindkét órán ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a maszk@maszk.hu címen október 4-én éjfélig.

Október 9-én, héfőn 19.30-kor az SZTE Őszi Kulturális Fesztivál programja lesz Szalai Kriszta Maradjunk annyiban című “one homeless woman show”-ja. A színésznő egy 26 éve az utcán élő hajléktalan nő élettörténetét – és saját tapasztalatait – írta színpadra, az előadást pedig az idei évadban felterjesztették a Színikritikusok díjára Különdíj-kategóriában. Az előadást beszélgetés követi az alkotókkal Szilasi László író-irodalomtörténész, A harmadik híd című regény szerzőjének vezetésével. Az előadáshoz kapcsolódóan Egyesületünk ruhagyűjtést szervez: arra kérjük nézőinket, hozzanak magukkal ezen az estén egy-egy használható állapotban lévő, de már megunt meleg holmit (sálat, pulóvert, kabátot), amit a szegedi hajléktalan ellátó rendszer intézményeinek fogunk eljuttatni.

Október 12-én este fél 8-tól újra tánc: a Tünet Együttes LOOP – merülés két levegővel című előadásában szintén két szólót láthatunk: a Loopban Szász Dániel az ösztönök világába szervez expedíciót, míg Furulyás Dóra a Lomtalanításban sajátos elmetérképet rajzol meg a mindannyiunk agyában pörgő félelmekről, elvárásokról és görcsökről. Október 14-én az SZTE Őszi Kulturális Fesztiváljának újabb programja Nyíló combok erdein túl címmel Nagy Dániel Viktor verses-zenés estje: az előadás Győrei Zsolt A Velemi Névtelen versei és levelesládája című kötetéből született, Nagy Dániel Viktor mellett a szerző előadásában csendülnek majd fel hol olvasva, hol énekelve, hol pedig verselve a néhol pimaszabb, néhol erotikusabb, néhol pedig szomorkás, de mindenféleképp mosolygásra okot adó írások. Őszi programsorozatunk október 15-én zárul a 2015-ben alapított, fiatalokból álló, szegedi Kamakiri Dance Company Inverz / Sáskajárás című dupla előadásával, a társulat két új bemutatójával.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: inkább segítünk megvédeni Románia keleti határát, minthogy kerítést húzzunk a magyar-román határon

Default thumbnail
Következő sztori

Migránsokat adtak át a román hatóságoknak

Legutóbbi hasonló cikkek