Fidesz: Gyurcsánynak nyilatkoznia kellene a Czeglédy-ügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc, “a baloldal vezére” a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli “átlátszó kölcsönszerződések alapján” az ügyvédet és bűnszervezetét.

Németh Szilárd vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a vádirat szerint Czeglédy Csaba súlyos bűncselekményt, több mint hárommilliárdos áfacsalást követett el, ráadásul több száz, esetleg ezer diák megérdemelt bérét nem fizette ki, kizsebelve őket, végeredményben “rabszolgamunkát végeztetve” velük.

A kormánypárti politikus szerint arról kellene nyilatkoznia Gyurcsány Ferencnek: miért és mire adott családi vállalkozása 80 millió forintos mentőövet az ügyvédnek, ezen kívül milyen pénzügyi kapcsolatban állnak egymással, tudott-e arról, hogy bűnszervezethez kerül ez a pénz, és miért állt érdekében, hogy így is kapcsolatba kerüljön Czeglédy Csabával?

Németh Szilárd megjegyezte: Gyurcsány Ferenc érintett cége legalább kétszer kapott európai uniós megrendelést.

A frakcióvezető-helyettes Botka Lászlóra, az MSZP volt kormányfőjelöltjére utalva hangsúlyozta, Czeglédy Csaba egyik ügyfele már megbukott, a másiknak pedig most színt kell vallania.

Előző sztori

Történész: két párhuzamos szerepe van a V4-nek

Következő sztori

Semjén: Navracsicsnak tudnia kell, hogy kollégái Soros zsebében vannak