Fidesz: az EP megkezdte a “Soros-terv” végrehajtását

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint az Európai Parlament (EP) megkezdte a “Soros-terv” végrehajtását – értékelte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján a Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) előző napi döntését.

Hidvéghi Balázs elmondta: az EP belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) csütörtökön jelentést fogadott el a közös uniós menekültügyi rendszert szabályozó dublini rendelet módosításáról.

“Úgy ítéljük meg, hogy Európai Parlament megkezdte a Soros-terv végrehajtását” – jelentette ki ezzel kapcsolatban a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint mindenki számára látható, hogy a kötelező betelepítési kvóták veszélye valóságos, hiába próbálják ezt tagadni a magyar baloldal képviselői Magyarországon és az Európai Parlamentben.

Különösen megdöbbentőnek és szomorúnak nevezte, hogy a bizottságban a magyar baloldal képviselője, Niedermüller Péter, a “Gyurcsány-párt” politikusa megszavazta a jelentést.

Hidvéghi Balázs a bizottság által elfogadott szöveget veszélyes és felháborító tervként értékelte és úgy vélte: Brüsszel, ahelyett, hogy Európát védené, “a tervszerű betelepítésre akar berendezkedni hosszú távon”.

“Pontról pontra haladnak Brüsszelben a Soros-terv végrehajtásának útján” – fogalmazott. Rámutatott: a LIBE által elfogadott jelentésben visszaköszönnek a “Soros-tervből” már ismert konkrét javaslatok, pontok, hiszen a szöveg tartalmazza a kötelező elosztás igényét, és egy automatikus, felső korlát nélküli, végtelenített folyamatban gondolkodik.

Hozzátette: a szövegben megtalálható a migránsok befogadását elutasító országok gazdasági és a politikai megbüntetése, valamint a családegyesítések fogalma is, amely szélsőségesen tágan értelmezi a család fogalmát, ezzel is elősegítve a migráció felgyorsítását.

“Tervszerűen akarják behozni a migránsokat és tervszerűen akarják elosztani őket az unió területén” – hangsúlyozta. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a szöveg olyan “őrült és abszurd” pontokat is tartalmaz, miszerint előbb osszák szét az Európába érkezett migránsokat és csak ezt követően foglalkozzanak annak megállapításával, hogy egyáltalán jogosultak-e bármiféle menekültstátuszra.

Emellett – folytatta – csökkentenék a nemzeti hatásköröket, hiszen a szöveg azt javasolja, a migránsok döntsék el, hova akarnak költözni az Európai Unióban, és erre olyan országokat akarnak nekik felajánlani, amelyek eddig nem fogadtak be migránst vagy csak kevesebbet.

Kijelentette: ez konkrét veszély Magyarországra és a közép-európai régióra tekintve. “Magyarország migránscélponttá változna ennek a jelentésnek az értelmében” – mondta. Szerinte a brüsszeli javaslatban egészen elképesztő, hogy nem ösztönzik a határvédelmet, figyelemmel a terrorveszélyre és az illegális határátlépések állandósulására.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentésben megreformálnák az eddig önkéntes uniós áttelepítési keretrendszert is, így az a jövőben kötelező kvótarendszer alapján működne. Elmondta: a LIBE bizottság javaslata az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül, ahol szintén megpróbálják majd “áterőltetni”. Attól tart, hogy a magyar EP-képviselők ezt megint meg fogják szavazni, ahogyan eddig is minden bevándorláspárti javaslatot támogattak.

Hidvéghi Balázs arra figyelmeztetett: várhatóan az Európai Tanácson is “át akarják majd nyomni”, arra kényszerítve a tagállamokat, így Magyarországot is, hogy ezt a veszélyes tervet elfogadják. Hangsúlyozta: mindebből látható, hogy a “Soros-terv” valóság, “él és virul”, és nagyobb veszélyt jelent, mint bármikor korábban.

Ezért van szükség a nemzeti konzultációra, amelynek keretében minden ember véleményét ki szeretnék kérni a terv végrehajtásáról, hiszen ez “itt kopogtat az ajtónkon”, erősebben, mint a korábbi időszakban – fogalmazott.

A Fidesz kommunikációs igazgatója ezért arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, ezzel is erősítve azt a védekező pozíciót, amelyet ebben a témában Magyarország képvisel.

Előző sztori

Keserü Ilona kapta az idei Tornyai-plakettet

Következő sztori

Fidesz: fizessenek a károkozók a Czeglédy-ügyben