Fidesz: a Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Brüsszel a “Soros-hálózat” fogságába került – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Hidvéghi Balázs szerint a DCLeaks hackercsoport által kiszivárogtatott iratok szerint a “Soros-hálózat” a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra. Egyebek mellett azt is el kívánják érni, hogy Magyarországon megbukjon a jelenlegi, a bevándorlást ellenző kormány, és egy új, bevándorláspárti kormány alakuljon – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Mint elmondta: a kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros egy filantróp szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot. Ez azt jelenti – fejtette ki -, hogy olyan intézmények mint a Világbank, de különösen az Európai Unió és annak szervezetei is Soros hálójába kerültek.

A feljegyzések szerint a “Soros-hálózat” a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig “polipszerűen hálózzák be” az EU döntéshozó fórumait. Ezt az is bizonyítja, hogy a jelentések szerint a 751 európai parlamenti képviselő közül 226 megbízható “Soros-szövetséges” és utóbbiak valamennyi pártfrakcióban jelen vannak – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

A feljegyzések szerint a 2014-es európai parlamenti választások előtt Soros 6 millió dollárt adományozott 90 szervezetnek annak érdekében, hogy befolyásolják az európai döntéshozatalt – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Hangsúlyozta, hogy a hálózat kifejezetten aktívan fellép Magyarország ellen. Támogatja a Magyarországot elítélő jelentéseket, fellép a “Soros-egyetem” és a magyarországi “Soros-szervezetek” támogatása érdekében. Sőt magyar politikusok lejáratására és eltávolítására törekszik – mondta.

Kijelentette, a hálózat tevékenysége közrejátszott abban is, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) olyan határozatot hozott, amely szerint támogatni kell a felső korlát nélküli bevándorlást. Kérdésre válaszolva elmondta: annak nincs jele, hogy a Fideszbe is beférkőzött volna a “Soros-hálózat”.

Arra az újságírói felvetésre, hogy Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki korábban úgy nyilatkozott, nem tud a “Soros-tervről”, szintén a “Soros-hálózat” tagja-e, Hidvéghi Balázs úgy válaszolt, hogy Navracsics Tibort nem sikerült behálóznia Sorosnak.

Előző sztori

Illegális parlagfű készítményt forgalmazó vállalkozást ellenőrzött a NÉBIH

Következő sztori

Halloween-partival zárja a szezont a Szegedi Vadaspark