Közélet

Fidesz: a Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

Fidesz: a Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

2017. október 26., csütörtök
Fidesz: a Soros-hálózat fogságába került Brüsszel

Konkrét bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Brüsszel a "Soros-hálózat" fogságába került - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Hidvéghi Balázs

szerint a DCLeaks hackercsoport által kiszivárogtatott iratok szerint a "Soros-hálózat" a nyílt társadalom alapítványon keresztül jelentős befolyást gyakorol a brüsszeli döntéshozatalra. Egyebek mellett azt is el kívánják érni, hogy Magyarországon megbukjon a jelenlegi, a bevándorlást ellenző kormány, és egy új, bevándorláspárti kormány alakuljon - tette hozzá Hidvéghi Balázs. Mint elmondta: a kiszivárogtatott iratok alapján a Washington Post is azt írta, hogy Soros egy filantróp szuperhatalmat épített ki, amellyel behálózza a világot. Ez azt jelenti - fejtette ki -, hogy olyan intézmények mint a Világbank, de különösen az Európai Unió és annak szervezetei is Soros hálójába kerültek. A feljegyzések szerint a "Soros-hálózat" a menekültválságra lehetőségként tekint, hogy a saját ízlése szerint alakítsa Európát. Ennek érdekében pedig "polipszerűen hálózzák be" az EU döntéshozó fórumait. Ezt az is bizonyítja, hogy a jelentések szerint a 751 európai parlamenti képviselő közül 226 megbízható "Soros-szövetséges" és utóbbiak valamennyi pártfrakcióban jelen vannak - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. A feljegyzések szerint a 2014-es európai parlamenti választások előtt Soros 6 millió dollárt adományozott 90 szervezetnek annak érdekében, hogy befolyásolják az európai döntéshozatalt - tette hozzá Hidvéghi Balázs. Hangsúlyozta, hogy a hálózat kifejezetten aktívan fellép Magyarország ellen. Támogatja a Magyarországot elítélő jelentéseket, fellép a "Soros-egyetem" és a magyarországi "Soros-szervezetek" támogatása érdekében. Sőt magyar politikusok lejáratására és eltávolítására törekszik - mondta. Kijelentette, a hálózat tevékenysége közrejátszott abban is, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) olyan határozatot hozott, amely szerint támogatni kell a felső korlát nélküli bevándorlást. Kérdésre válaszolva elmondta: annak nincs jele, hogy a Fideszbe is beférkőzött volna a "Soros-hálózat". Arra az újságírói felvetésre, hogy

Navracsics Tibor

, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, aki korábban úgy nyilatkozott, nem tud a "Soros-tervről", szintén a "Soros-hálózat" tagja-e, Hidvéghi Balázs úgy válaszolt, hogy Navracsics Tibort nem sikerült behálóznia Sorosnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.