Fidesz: A Czeglédy-ügy Gyurcsány korrupciós ügye

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint a Czeglédy-ügyről egyre inkább kiderül, hogy az nem más, mint Gyurcsány Ferenc korrupciós ügye.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Gyurcsány Ferenc lelepleződött, amikor kiderült, hogy kölcsönt adott Czeglédy Csabának, 80 millió forintot juttatott számára az érdekeltségébe tartozó Altuson keresztül. Erre az összegre nem is volt szüksége, hiszen 2013és 2016 között több mint 3 milliárd forintot tüntetett el, s titkos osztrák széfjében több mint egy kilogramm aranyat találtak – közölte, felvetve: ki tudja, hol és mennyi pénze van még különböző számlákon.

A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: a Czeglédy Csaba által üzemeltetett bűnszervezet mögött Gyurcsány Ferenc és a baloldal áll, Czeglédy Csaba nem más, mint “a volt kormányfő és a baloldal strómanja”. Szerinte a bűncselekményből befolyt pénz az MSZP és DK kasszájába vándorolt, és ebből finanszírozták volna a baloldal kampányát.

Az egész ügyért egy ember tehető felelőssé, Gyurcsány Ferenc, ez az ő és a baloldal korrupciós ügye – hangoztatta Budai Gyula, aki a legnagyobb aljasságnak azt nevezte, hogy a Czeglédy Csaba és bűnszervezete által elcsalt, elsikkasztott pénzből a diákok nem kapták meg a fizetésüket.

Gyurcsány Ferenc károkozásáért így újra a polgári kormánynak és a parlamentnek kell helytállni – közölte.

A fideszes politikus szintén aljasságnak tartotta, hogy Czeglédy Csaba jogi képviselője útján megkereste a diákok szószólóját és kártalanítást ajánlott.

Megállapítható, hogy Czegdlédy Csabának semmi más dolga nem volt, minthogy a baloldal és a DK kampányához pénzt gyűjtsön össze, s ezt sikeresen meg is tette – mondta Budai Gyula, aki kitért arra is, hogy az Altus abban az osztrák bankban vezetett számlát, ahol Czeglédy Csaba széfje volt.

Szerinte véletlenek nincsenek, s Gyurcsány Ferencnek végre színt kellene vallania ebben az ügyben.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK is jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Előző sztori

Nyerjen jegyet a Tulipánlázra!

Következő sztori

A céges tollak mellett ugródeszkát is jelenthet az állásbörze + FOTÓK