Kultúra

Festői szerelmekről szól a REÖK idei színházi sorozata

Festői szerelmekről szól a REÖK idei színházi sorozata

2017. október 3., kedd
Festői szerelmekről szól a REÖK idei színházi sorozata

A hatalmas sikert elért Így szerettek ők után új felolvasószínházi sorozat indul októberben a palotában. Első alkalommal Mednyánszky László életéről tudhatunk meg ritkán hallható, évtizedekig titkolt részleteket.

A REÖK tíz éves történetének legnagyobb színházi sikere volt az Így szerettek ők - öREÖK szerelmek c. felolvasószínházi sorozat.

Nyáry Krisztián

magyar írók és költők szerelmi történeteit elbeszélő, népszerű könyvei alapján hét bemutatót tartottak a palotában, az ötletgazda

Réczei Tamás

rendezésében. Az első est alkalmával olyan hamar elkapkodták a jegyeket, hogy nyilvánossá tették a főpróbát is. A siker elsöprő volt, így ezek után rendszeresen két időpontot hirdettek. A soron következő dátumokra pedig már aznap este elfogytak a jegyek. A szobaszínházi produkciókat összesen közel 1500-an látták. A sorozatindító előadást novemberben Budapesten, az Átrium Filmszínházban is megnézhetik a nézők. Ezek után indít új, hasonló sorozatot a REÖK, mely a várakozások alapján szintén közönségsiker lesz. A Festői szerelmek sorozat előadásai szintén Nyáry Krisztián történeteiből készülnek. Hogyan éltek a legismertebb magyar festők, kiket látunk vásznaikon, kik voltak azok, akiket modellként sosem örökített meg az alkotó, mégis életre szóló hatással voltak képeire? Hogyan állít a szerelemnek emléket egy festő? Október 12-én, csütörtökön 19 órakor indul a sorozat. Az első mester

Mednyánszky László

lesz, akit

Poroszlay Kristóf

színművész személyesít majd meg Réczei Tamás rendezésében. Mi lehetett a festő különös vonzalma mögött, amelynek következtében a legtöbb képén megtört, elesett férfi látható? Mednyánszky erről így vallott: “Humorom és kedvem telt e furcsa társaságban. Érdekeltek az emberi penészvirágok, ahogyan természettudósok érdeklődnek különös állatfajták iránt. Nemkülönben magamról is, mint erjedésben lévő termékről gondolkodom.” Az előadásra már megválthatók a belépők a Fesztivál Jegyirodán. A teljes árú jegy 700 forintba, a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak szóló kedvezményes jegy 500 forintba kerül. A sorozat létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.