Közélet

Előzetesben a boxerrel látásvesztést okozó makói férfi

Előzetesben a boxerrel látásvesztést okozó makói férfi

2017. október 5., csütörtök
Előzetesben a boxerrel látásvesztést okozó makói férfi

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró egy hónapi időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a makói férfit, aki boxerrel támadt a hónap elején egy szintén helybeli lakosra.

A gyanú szerint a férfi október 1-án este negyed 8-kor Makón, az egyik kereszteződés mellett található pad előtt, a járdán előzetes szóváltásba keveredett egy 74. életévében járó férfivel, melynek során egy un. boxerrel, vagyis egy ökölre húzható fém eszközzel, két alkalommal arcon és fejen illetőleg egy alkalommal bordatájékon ütötte a sértettet. A bántalmazás következtében az idős férfi a jobb szemén 8 napon túl gyógyuló, maradandó, látásvesztéssel járó súlyos sérülést szenvedett el. A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva a kényszerintézkedést elrendelte, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, cselekményét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt látszik megvalósítani, valamint röviddel korábbi, szabadságvesztésből történő szabadulása után, így visszaesőként követte el azt. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben szabadlábon történő védekezés érdekében a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.