Családi és közösségi nap Kübekházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zenével, tánccal, vidám forgataggal köszöntötték az őszt Kübekházán, ahol gyermekek, családok, idősek és fiatalok egyaránt jó hangulatban élhették meg az összetartozás élményét a verőfényes októberi napon.

Zsúfolásig megtelt vasárnap délelőtt Kübekházán a Petőfi tér, hiszen a lázas készülődés híre már napokkal ezelőtt eljutott a helyi lakosokhoz. Babilai Istvánné Silóczki Edit a rendezvény szervezője és csapata, valamint a helyi FIDESZ-csoport tagjai a közösségépítés jegyében egy olyan fesztelen családi napra invitálták meg a helyieket, ahol kötetlenül lehetett beszélgetni, régi ismerősökkel találkozni és együtt játszani a család valamennyi tagjának.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttek a rendezvényre” – mondta köszöntőjében Babilainé, hiszen ebben a rohanó világban, ahol sokan a képernyők előtt töltik napjaik jelentős részét, most végre lehetőségünk nyílik arra is, hogy személyesen találkozzunk. „Legyen ez a nap családoké, legyen ez a nap a kikapcsolódásé, szánjunk időt az egymásra való odafigyelésre, és álljunk meg egy kicsit, hogy magunkra is figyelhessünk. Ezen az aprócska településen is sokszor tapasztalom, hogy – bár mindenki ismerhetne mindenkit –, az emberek, mégis mindig sietnek és nincs idejük egymásra, pedig az emberi kapcsolatoknál semmi sem lehet fontosabb. Azt szeretném, és az a célunk, hogy élő, aktív közösség legyen ezen a településen, hogy az emberek mindig tudjanak egymásra számítani ne csak a jóban, hanem a bajban is” – zárta gondolatait a főszervező.

A családi napon számos program várta a kicsiket és nagyokat, ugrálóvár, arcfestés, csocsó, családi vetélkedők, csillámfestés színesítették a programot. Fellépet a Tiszasziget SE mazsorett és twirling csoportja, akik színvonalas táncbemutatót tartottak. A családi napot jó hangulatú utcabál zárta.

no images were found

Előző sztori

Simicskó: év végéig ezerrel nő a tartalékos katonák száma

Következő sztori

A bioépítészetben a jövő?