Bangóné: a gyerekek többet érdemelnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP szerint 208 ezer rászoruló gyermekből 100 ezer nem kap napi egy tál meleg ételt az őszi szünetben a jogszabályok ellenére, mert a Fidesz-KDNP az idén 2-2,5 milliárd forintot “spórol ki” a szociális gyermekétkeztetésből.

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nem adja ki neki a nyári szünidőről kért adatokat, arra hivatkozva, hogy azokat csak jövő tavasszal, a zárszámadáskor tudja rendelkezésre bocsátani. A szocialista politikus úgy fogalmazott, hogy a megkezdődött kampány miatt el akarják titkolni az információkat.

Szavai szerint a Fidesz-KDNP hazudik, legutóbb ugyanis Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára “elfelejtette elmondani”, hogy az elmúlt másfél évben 80-100 ezer gyermek folyamatosan kimaradt a kötelező ellátásból.

Míg év közben félmillió rászoruló gyermek szerepel a statisztikákban, szünidőben csupán 208 ezer – jegyezte meg Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint a tárca hazudozik, és ezt tűrhetetlennek nevezte.

Az MSZP többször nyújtott be törvénymódosítási csomagot azért, hogy 6,6 milliárd forintot kizárólag a magyar rászoruló gyermekekre lehessen fordítani, ezeket a jogszabályokat azonban folyamatosan leszavazzák a kormánypártok – mondta.

A gyermekek sokkal többet érdemelnek – hangsúlyozta, követelve, hogy minden rászoruló ténylegesen kapja meg az ellátást.

Arra a kérdésre, hogy ha az Emmi nem válaszolt az adatigénylésére, honnan vette a számokat, Bangóné Borbély Ildikó nem felelt.

Farkas Flóriánról, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökéről szólva kijelentette: úgy látszik, a Fidesz-KDNP padsoraiban “köztörvényes bűnözők” ülhetnek, és ez nem zavarja a kormányt.

Egy újságíró megjegyezte, hogy Áder János köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a kéményseprésről elfogadott jogszabálynak a többi között azt a passzusát, amely megszüntetné a kéményellenőrzések kötelező megrendelését a családi házban élők számára. Bangóné Borbély Ildikó erre úgy reagált: a Fidesz-KDNP gyermekeket sodor életveszélybe, és a felelősséget a családokra fogja hárítani.

Az MSZP-s képviselő szerint lassan nem lesz olyan szektor, amelyben ne lennének alulfizetve a dolgozók, így például a tűzoltók alapvető feladatainak ellátása is veszélybe került.

Fidesz: a szocialisták ellátás nélkül hagyták a rászoruló gyermekeket

Ma van szünidei gyermekétkeztetés, nem úgy, mint a szocialisták kormányzása alatt – közölte a Fidesz parlamenti frakciója vasárnap az MTI-vel.

A képviselőcsoport a közleménnyel Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselőjének vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, aki szerint a 208 ezer rászoruló gyermekből 100 ezer nem kapja meg a neki járó napi egy tál meleg ételt az őszi szünetben a jogszabályok ellenére, mert a Fidesz-KDNP az idén 2-2,5 milliárd forintot “spórol ki” a szociális gyermekétkeztetésből.

A nagyobbik kormánypárt azt írta: amíg a szocialisták ellátás nélkül hagyták a rászoruló gyermekeket, most a kormány az őszi és minden más iskolai szünetben is fizeti ellátásukat, ha a szülő igényli azt a helyi önkormányzat jegyzőjénél.

A Fidesz kormányzása óta csaknem háromszorosára emelkedett a gyermekétkeztetésre fordított összeg, és soha ennyi gyermek nem vett részt gyermekétkeztetésben, mint ma: félmillió gyermek étkezik ingyen a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban – írták.

Előző sztori

Brüsszel vízumkorlátozással fenyegeti az elutasított menedékkérők visszafogadásától elzárkózó országokat

Következő sztori

Hűvösen indul a jövő hét, de ismét sok lesz a napsütés