B. Nagy László: Szegednek új polgármester kell!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megfontolandónak tartana egy időközi önkormányzati választást a Fidesz Szegeden, mivel a kormánypárt szerint az MSZP miniszterelnök-jelölti posztjáról lemondott Botka László polgármester erkölcsi mélypontra, politikai válságba került.

Szegednek új irányra, új közgyűlésre és polgármesterre van szüksége – mondta B. Nagy László, a Fidesz helyi országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte olyan erkölcsi mélypontra, politikai válságba került Botka László, hogy el kellene gondolkodni, érdemes-e kivárni az önkormányzati választásig hátralévő mintegy két évet. Kérdéses, hogy a jelenlegi polgármester erkölcsileg, morálisan tudja-e majd irányítani a várost, szerinte Szeged alkalmasabb vezetőt érdemel.

B. Nagy László azt mondta: Botka László “bukását” nem az okozta – mint azt a szocialista politikus állította -, hogy politikai maffia hálózta be a baloldalt, “ez csak ürügy”, a valódi problémát a nevéhez kötődő szegedi ügyek jelentik. A városban ugyanis rengeteg a korrupciógyanús ügy, például a Szeviép esete – amelyben mintegy 10 milliárd forint értékben elvégzett munkát nem fizettek ki – és a Mars téri piac beruházása, amelynek előkészítése során pavilonokat dózeroltak el – fejtette ki a fideszes képviselő, úgy fogalmazva: a szegediek arcul csapva érzik magukat. Kiemelte, Szegeden vannak olyan ügyek, amelyek jogi- és politikai kimenetele problémás lehet a későbbiekben Botka László számára, aki folyamatosan másokat hibáztat saját kudarcai miatt, a saját támogatóit is képes letaposni, csak hogy neki legyen igaza. B. Nagy László elmondta, az MSZP nincs könnyű helyzetben, ha egy ilyen jelöltet állított ki, aki egyrészről rossz fényt vet a pártra, másrészről hat hónappal a választás előtt zűrzavart okoz a baloldalnak.

B. Nagy Lászlót megkérdezték arról, hogy 2020. június 4-étől a Csanád nevet is felveszi Csongrád megye. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy egy “alulról jövő” kezdeményezésről van szó, amelyet a Csongrád Megyei Közgyűlés jóváhagyott. Az átnevezés várható költségeit elenyészőnek nevezte.

Default thumbnail
Előző sztori

Kamionok balesete miatt Pusztavacsnál lezárták az M5-öst Szeged felé

Default thumbnail
Következő sztori

Fazekas: a növénytermesztés egyik kulcseleme a növényfajta kísérleti tevékenység

Legutóbbi hasonló cikkek