Az adminisztratív terheket csökkenti egy új program

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányhivatalok és járási hivatalok feladatellátását informatikai fejlesztésekkel fogja támogatni az a most induló program, amely a különböző hatósági nyilvántartások közötti adatkapcsolatot teremti meg.

A fejlesztések eredményeképpen a társadalombiztosítási eljárásokban hatékonyabbá és átláthatóbbá válik az ügyintézés, egyszerűsödnek a munkafolyamatok és csökkennek az ügyfeleket terhelő adminisztrációs terhek is, hiszen a kormányhivatalon belül teljesül a szervezeti egységek közötti automatikus információáramlás.

Mindennek köszönhetően a későbbiekben szélesebb körű, magasabb színvonalú szolgáltatások kiépítésére kerülhet sor. A projekt fizikai megvalósítása 2016. szeptember 1. és 2018. december 31. közötti időszakban történik, amelyre az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával tízmilliárd forintot fordítanak.

A projekt nyitórendezvényét, a konzorciumvezető Csongrád Megyei Kormányhivatal szervezi, október 12-én, 10:30-kor, Szegeden, a hivatal Rákóczi téri épületének a nagytermében. Az eseményen a konzorciumi partnereken kívül képviselteti magát minden megyei és a fővárosi kormányhivatal is.

Az ünnepélyes eseményt sajtótájékoztató előzi meg, amelynek keretében Juhász Tünde kormánymegbízott a megyei kormányhivatalnak a projektben betöltött szerepéről beszél, majd átfogó tájékoztatást ad a KÖFOP program keretében megvalósuló informatikai fejlesztésekről Zöld-Nagy Viktória, a Miniszterelnökség területi közigazgatás fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára. A projekt szakmai tartalmát Zakar Péter, a Csongrád Megyei Kormányhivatal igazgatója ismerteti.

Előző sztori

Tinédzserkorúvá vált a SZESZ

Következő sztori

Kézilabda: simán nyert a listavezető a KSZSE ellen