Atlétika: szegedi lett a legeredményesebb

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton rendezték a horvátországi Varasdon a jelentős hagyományokkal rendelkező U16-os válogatottak viadalára, amelyen a legjobb serdülő korú atléták vettek részt.

Szeged a nemzetek viadalán három SZVSE atlétával képviselte magát: Losonczi Blanka, Gábor Tamás és Gábor Levente indultak el a megmérettetésen. A verseny során összesen 17 arany-, 9 ezüst-, és 7 bronzérmet szereztek a magyar versenyzők, melyből három szegedi éremnek is örülhettünk. Öt alkalommal kettős magyar sikerek születtek, szegedi vonatkozásban ilyen volt a Gábor testvérek (Gábor Tamás 1. hely, Gábor Levente 2. hely) diszkoszvető kettős sikere.

A Magyar Atlétikai Szövetség közleményében megjelentek szerint a viadal legeredményesebb magyar versenyzője a fiúknál a kettős győzelmet (súlylökés, diszkoszvetés) arató szegedi versenyző, Gábor Tamás lett.

A Szegedi Vasutas versenyzői egyébként kiváló formában érkeztek a versenyre, Losonczi Blanka kiváló 12,48 méteres eredményével egyéni csúcsát 2 centivel megközelítve, éppen csak lecsúszott a dobogóról, de így is a leány súlylökés legeredményesebb magyar atlétája volt, nagyban hozzájárulva a csapat sikeréhez.

Gábor Tamás súlylökésben óriási egyéni csúccsal 16,55-el diadalmaskodott, míg diszkoszvetésben esélyesként 57,49-el szerezte meg a győzelmet.

Gábor Levente a hazai ranglista vezetője súlylökésben a dobogót jelentő érvénytelenített kísérletét követően 15,50 méteres eredménnyel zárt az 5. helyen. Ezt követően diszkoszvetésben 50,47-el a második helyet szerezte meg.

Az atléták számára ebben az évben már csak egy iskolai megmérettetés maradt, majd rövid pihenő után megkezdődik a felkészülésük a 2018-as Győri Európa Bajnokságra, ahová a Szegedi Vasutas SE akár 5 atlétát is delegálhat.

no images were found

Előző sztori

Jótékonysági koncerttel ért véget a Szent Gellért Fesztivál + FOTÓK

Következő sztori

Az állatok világnapjára készül a Csongrád Megyei Kormányhivatal