Bulvár

A Wesley-iskolában jártak a vásárhelyi állatvédők

A Wesley-iskolában jártak a vásárhelyi állatvédők

2017. október 20., péntek
A Wesley-iskolában jártak a vásárhelyi állatvédők

Szegedre, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolába látogattak el október 20-án, pénteken a vásárhelyi állatvédők. A felső tagozatosok a háziállatok helyes ápolásáról, tartásáról és gondozásáról hallhattak az Első óra a felelős állattartásról című projekt keretében.

Szegeden, a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolában tartott órát október 20-án a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A felső tagozatos diákok a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg az Első óra a felelős állattartásról című projekt keretében, de azt is bemutatták nekik, hogy Magyarországon napjainkban is sokszor nagyon rossz körülmények közül kell állatokat menteni.

Balogh Ernő

, az egyesület elnöke elmondta, fontos, hogy a fiatalokból felelős állattartók váljanak, így ugyanis kevesebb lehet a kóbor állat, kevesebb kutya vagy cica kerülhet menhelyekre, állatotthonokba, de csökkenhet az állatkínzásos esetek száma is. Hozzátette, emiatt is örültek a meghívásnak, és bízik benne, hogy a közeljövőben újabb órát tarthatnak a Wesley-iskolában. A fiatalok a hasznos tanácsok mellett felvilágosítást kaptak arról is, hogy mit kell tenniük, ha állatkínzással vagy helytelen állattartással találkoznak. Erről már Szili Éva, az egyesület munkatársa beszélt a diákoknak, aki természetesen kitért az örökbefogadás fontosságára is. Ösztönözte emellett a fiatalokat, hogy segítsék az állatvédelmi szervezetek munkáját, vállaljanak önkéntes feladatokat, látogassanak ki a településükhöz legközelebbi menhelyre és támogassák az ott dolgozókat és az ott lakó kisállatokat. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete folyamatosan várja az olyan iskolák, óvodák, de akár felnőtt közösségek jelentkezését, akik szívesen hallanának a 21. századnak megfelelő, kulturált és felelős állattartásról. Minderről bővebben a szervezet honlapján, a

www.hmvhelyiallatvedok.eu

oldalon olvashatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.