Közélet

A szokásosnál hidegebb idővel indult az október

A szokásosnál hidegebb idővel indult az október

2017. október 1., vasárnap
A szokásosnál hidegebb idővel indult az október

A megszokottnál hidegebb idővel indult az október: Nyírlugoson mínusz 2 Celsius-foknál is hidegebb volt, s az országos átlag is több fokkal alacsonyabb volt az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel a Facebook-oldalán.

Mint írták: a minimumhőmérséklet országos átlaga 3 fok körül alakult, ez mintegy 6 fokkal alacsonyabb az ilyenkor szokásosnál. A meteorológiai szolgálat mérőhálózatán belül a legalacsonyabb hőmérsékletet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírlugoson mérték, ott mínusz 2,1 fokig hűlt le a levegő. Bár idén ősszel nem volt még ilyen alacsony hőmérséklet, ez elmarad a napi minimum rekordtól: 1959. október elsején Nagykanizsán mínusz 4,2 fok volt - tették hozzá. Az előrejelzés szerint a következő órákban a sok napsütés révén melegszik az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-20 fok között alakul. Késő este 3-11 fok közé hűlhet le a levegő. Vasárnap nem várható csapadék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.