A napi parkolójegy újbóli bevezetését kezdeményezi a szegedi Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napi parkolójegy újbóli bevezetését kezdeményezi Tóth Péter, a jobbikos városatya indítványa szerint a drágább zónában váltható négy órányi jegy árával megegyező összegbe kerülne a napijegy. Előterjesztését az októberi közgyűlés tárgyalhatja.

Szegeden a júniusban életbe léptetett parkolórendszer nemcsak az elavult papír alapú szelvény megszűnését hozta magával, hanem azt is, hogy megszűnt a napijegy – emlékeztetett Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő. A párt már a szeptemberi közgyűlés előtt foglalkozott volna a napijegy újbóli bevezetésének lehetőségével, ám a városüzemeltetési bizottság még csak napirendre sem vette a témát. A közgyűlésen jelezte is, hogy egyéni indítványt készít a témában, amit nem is utasított el Botka László polgármester, hanem arra kérte Nagy Sándor városüzemeltetési alpolgármestert, hogy az SZKT vezetésével az eddigi tapasztalatok alapján tekintsék át a kérdést.

Tóth Péter sajtótájékoztatóján elmondta, lakosság- s egyben turistabarát is lenne, ha újra lenne napi parkolójegy Szegeden, hiszen például a klinikán egy szülés nem feltétlenül zajlik le négy óra alatt, de akár egy bírósági tárgyalás is hosszabb lehet, illetve Szeged belvárosában találhatóak a legfontosabb intézmények, hivatalok, ezért is lenne indokolt, hogy ne négy órában legyen maximálva a várakozási idő.

A városvezetés részéről többször elhangzott, nem cél, hogy egész nap a belvárosban parkoljanak az emberek, amivel kapcsolatban Tóth Péter kérdésünkre emlékeztetett, évekkel ezelőtt a Jobbik kezdeményezte, hogy az önkormányzati dolgozók ne a polgármesteri hivatal körül, hanem a város parkolóházában rakják le reggelente gépjárművüket, így több hely jutna a lakosoknak és a turistáknak, ám ezt leszavazták annak idején. Hozzátette, hasonlóan elutasították, amikor a zöld rendszámmal rendelkező autósoknak ingyenes parkolási lehetőség bevezetését javasolták, amely gyakorlat több városban is működik. Megjegyezte, reméli, a napijeggyel kapcsolatos javaslatának nem ez lesz a sorsa, ez ugyanis szerinte lakosság- és turistabarát elképzelés.

Egyéni indítványa szerint a mindenkor zöld zónában érvényes egy órányi egységár négyszeresének megfelelő díj megfizetésével lehetne napi parkolójegyet váltani, amely a megváltástól számítva az adott nap 24 órájáig jogosít parkolásra bármely parkoló övezetben. Tóth indítványát az októberi közgyűlés tűzheti napirendjére.

Előző sztori

A kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről

Következő sztori

Női kézilabda: rettenetesen megszórta az Újkígyóst az Algyő