A magyar kultúra elveszhet, ha a “Soros-terv” érvényesül Európában

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az évezredes magyar kultúra veszhet el, ha a “Soros-terv” pontjai érvényesülnek Európában – hangsúlyozta a kultúráért felelős államtitkár csütörtökön a Fejér megyei Martonvásáron.

Hoppál Péter a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban, a nemzeti konzultációról szóló lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a pénzpiacok nyilván üdvözlik “a kívülről erőszakolt bevándorlást”, a globális tőke szándékainak is megfelelnek az elképzelések, de a magyarság, amelynek fontos az identitása, nem kívánja ezeket a változásokat.

Ha a kulturális egységét sok tízmilliárdos kerítéssel védheti meg hazánk, akkor azzal kell megtenni – tette hozzá.

A fórumon mintegy százötven ember előtt az államtitkár megjegyezte, hogy Martonvásár “már letette a voksot a magyar kultúra mellett”, de ezt másoknak is meg kell tenni a nemzeti konzultáció során.

Hoppál Péter kijelentette, hogy sem Brüsszelből, sem New Yorkból nem mondhatja meg senki, milyen országban éljen a magyarság a következő évtizedekben, évszázadokban.

Kiemelte: ha kell, “a falig elmennek” azért, hogy kiálljanak Magyarország érdekeiért. Sajnálatosnak nevezte, hogy a kötelező betelepítési kvóta ellen nincs alkotmányos védelem, mert a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást a Parlamentben.

Az államtitkár szerint a visegrádi országok együttműködése a migráció kérdésében, az önálló nemzetek megvédésében történelmi léptékűvé vált. A V4-ek bal- és jobboldali kormányai vállvetve küzdenek “közép-európai igazukért”, amelyhez vasárnap Ausztria is csatlakozott, hiszen a választáson az osztrák emberek 60 százaléka igent mondott “az Orbán Viktor által képviselt útra”.

Tessely Zoltán fideszes országgyűlési képviselő úgy vélte, a magyar kultúra megvédése érdekében mindenkinek mindent el kell követnie, hiszen “a gyökerek által lett magyarrá a magyar”.

A kihívásokkal szembe kell nézni, úgy, ahogy az elődök tették, mert csak így lehet sikeres az ország az európai “harctereken” – mondta.

Szabó Tibor (Fidesz-KDNP-Martoni Más Kép) polgármester elmondta, hogy városuk olyan kisváros, amelyet a magyar kultúra és identitás részének tartanak. Reményét fejezte ki, hogy a következő évszázadokban is a magyar népzene, néptánc és népmese határozza meg a mindennapokat, és lesz lehetőségük mindazt továbbadni utódaiknak, amit őseiktől örököltek.

Előző sztori

A fél országban sűrű ködre figyelmeztetnek

Következő sztori

Elítélt háborús bűnösök oktathatnak a belgrádi katonai akadémián