Közélet

A legmélyebb barlangba kalauzol az Agóra

A legmélyebb barlangba kalauzol az Agóra

2017. október 4., szerda
A legmélyebb barlangba kalauzol az Agóra

Előadást és közönségtalálkozót tartanak "Inverse Everest fotó-expedíció a világ legmélyebb barlangjába" címmel a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában október 17-én, kedden 10, majd 17 órától.

A 2016 augusztusában zajlott Inverse Everest expedíció a világ akkor ismert ismert legmélyebb, 2197 m mély barlangjának, a Krubera-Voronya barlangnak fotódokumentálását tűzte ki célul, a világon elsőként. A Krubera-Voronya világ egyik leghíresebb barlangja, a Mount Everest földalatti megfelelője, amelybe eljutni egyszerre presztízs és kihívás. Az öt tagú magyar csapat kilenc napot töltött a föld alatt a búvárfelszerelés nélkül elérhető legmélyebb pontra, a -2080 m-en található Game Over terembe vezető útjuk során. A Kaukázus nyugati peremvidékén, Abházia szakadár államban található Arabika-masszívum alatt húzódó barlangrendszer feltárását az 1970-es években szovjet barlangkutatók kezdték el. Már a megközelítése sem egyszerű, hiszen a zabház állam politikailag vitatott helyzetű. Az expedíció két tagja a fényképfelvételek segítségével mesél útjukról, az expedíció embert próbáló körülményeiről, és mutatja be a nagyközönség számára ezt a páratlan földalatti világot. További részletek

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.