Közélet

A kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről

A kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről

2017. október 9., hétfő
A kormány nem mond le az adócsökkentésről és a béremelésről

Az adók csökkentéséről és a bérek emeléséről a magyar kormány akkor sem mond le, ha Brüsszel az adócsalók pártjára áll - szögezte le Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Magyar Időknek.

A lap hétfői számában

Tállai András

szólt arról, hogy az Európai Bizottság a napokban eljárást indított Magyarország ellen egy feketegazdaság elleni intézkedés, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) miatt. A Magyar Idők felidézi, hogy két feketegazdaság elleni magyar intézkedés, az online pénztárgépek rendszere és a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzése, az ekáer rövid idő alatt 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek. Több ágazatból eltűntek a csalók, az eredményeket pedig nemrég az Európai Bizottság külön is kiemelte, dicsérte. Ehhez képest szinte bombaként robbant a hír a múlt héten: Brüsszel kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az ekáer miatt - írja a Magyar Idők.

Tállai András

hangsúlyozta: a csalások visszaszorítása a magyar adópolitika egyik legfontosabb alkotóeleme. Egyebek mellett ez adott fedezetet azokra az adócsökkentésekre, amelyeket az elmúlt években a kormány végrehajtott. Hozzátette: az ekáer megtámadásával Brüsszel ezeket a lépéseket veszélyezteti, és leszögezte: az adópolitikán, a béremelések politikáján a kormány az Európai Bizottság miatt sem fog változtatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.