A Jobbik felé kacsintgat Bartha?

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz pártigazgatója nem engedi többé a nagyobbik kormánypárt közelébe Bartha Lászlót, aki más politikai képződmények felé nézelődik. Úgy tűnik, most Morvai Krisztinán keresztül kapaszkodna Vona Gábor és a Jobbik közelébe.

„El kell ismerni, mi a Botka Lászlót megelőző időszakban, Bartha László polgármestersége alatt rosszabbak voltunk, mint a mostani szocialista városvezetés, tehát nem kell csodálkozni a vereségeken, mindemellett Botka Lászlót sem tartom jó városvezetőnek, Szeged az adottságaihoz képest nagyon alul teljesít. Hosszú elemzést követően jutottam erre a következtetésre, és nem is vagyok ebben megrengethető. Ha egy személyt kell megneveznem, aki a sorozatos szegedi kudarcaink oka vagy felelőse, az bizonyosan Bartha László, aki történelmi esélyt játszott el 1998–2002 között. Ebben a négy évben Debrecen és Szeged egyforma támogatást kapott az akkori Fidesz-kormányzattól, de nem ugyanoda jutott, és az sem véletlen, hogy egészen más irányt vett Bartha László és Kósa Lajos politikai karrierje is. Ráadásul Bartha László 2006 környékén, ellenzéki időkben, elhagyta a Fideszt, és mikor visszaadta a pártkönyvét, azt mondta: ‘Orbán Viktor mellett csak a leghűségesebb kutyái maradnak’. Ezzel szemben mi másként gondolunk a közösségünkre, mi jóban, rosszban ott maradtunk, kitartottunk, és ezek után is össze fogunk tartani. Egy szó mint száz: amíg én ügyvezető alelnök vagyok, addig a bukott, a pártját később cserben hagyó, a bajtársiasságot, a hűséget sutba dobó politikus számára nincs visszaút a Fidesz közelébe” – mondta a szegedi jobboldal múltjáról, kudarcainak okáról Kubatov Gábor nemrégiben Szegeden. A Fidesz alelnöke, pártigazgatója egyértelmű üzenetet küldött a helyi közélet szereplőinek.

Bartha László azonban nem adta fel? Vajon más pártot keresett magának? Ezt fideszes és a Tisza Lajos Közéleti Egyesülethez közel álló források sem zárják ki. Közéleti klubjába most azt a Morvai Krisztina jobbikos EP-képviselőt várja, aki 25 éve még a melegek jogaiért kampányolt, de 2009-ben már más hangot ütött meg. „Nagyon örvendenék, ha a magukat ‘büszke magyar zsidóknak’ titulálók szabadidejükben aprócska metélt farkincájukkal játszadoznának az én gyalázásom helyett” – írta a Deák Ferenc Polgári Internetes Levelező Körnek akkoriban. Ma már újból cukisodik Simicska Lajossal, Vona Gáborral és a Jobbikkal Morvai Krisztina, aki Bartha Lászlóval beszélget Európáról, Magyarországról, Szegedről.

Előző sztori

Körözött Volkswagen-t foglaltak le Csanádpalotánál

Következő sztori

Nem felelt meg az előírásoknak az UNI-MED Szeged működése