A Délmagyar függetlenségének legendája

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Makacsul tartja magát Szegeden, hogy a Délmagyar az MSZP-től és Botka Lászlótól független kiadvány vagy az volt korábban. Sajnos ki kell ábrándítsunk mindenkit: sosem volt a Délmagyar független, rövidebb pórázon tartották Botkáék, mint amit bárki el tudna képzelni.

Olyan, hogy független Délmagyar sosem létezett. Korábban ez a lap is a helyi MSZMP napilapja volt, és mint ilyen, sokáig őrizte – mint mindenhol máshol az országban – a balos jellegét.

Botka László nagyon tudatosan használta fel céljaira a lapot, elég csak arra gondolni, hogy 2002-es polgármestersége óta több százmillió forintos támogatást szavaztatott meg a Délmagyarnak. Azaz közpénzből fizette, hogy csak a szépet és a jót írják meg róla a Délmagyarban, és az EU-s fejlesztések “kötelező nyilvánosság biztosítása” pénzei is mindig a Délmagyarnál landoltak. Ismerjük a mondást: aki fizet, az rendeli a zenét.

Szegeden az is köztudott, kik Botka emberei a Délmagyarnál, és a SzegedMA.hu most olvasói elé tárja, kik üzemeltették a Botka-propagandát a térség napilapjában.

Egyik kézzel MSZP-propaganda, a másikkal “független” Délmagyar

A közpénzből üzemelő Szegedi Tükör elnevezésű MSZP propagandakiadvány szerkesztője a “független” Délmagyar újságírója, nem mellesleg Botka László sajtófőnökének férje.

Díjeső az elvtársi újságíróknak

A városvezetésnek megfelelő stílusban író, megfelelő Délmagyar-munkatársak krémje városi kitüntetésekben részesültek Botka alatt: Fekete Klára újságíró munkásságát és párthű szolgálatait Botkáék 2017-ben Szegedért emlékéremmel ismerték el, míg 2016-ban ugyanezt a jutalmat kapta Sulyok Erzsébet, a Délmagyarország nyugalmazott újságírója, egykori főszerkesztője is.

Délmagyar Botka-szolgálat után többen állást kaptak a Városházán

A városban az is közismert, hogy korábban átjárás volt a Városháza és a Délmagyar között: a Délmagyar munkatársai közül többen a Városházán kötöttek ki végül, miután megszolgálták, amit meg kellett szolgálniuk.

Ugyanígy mindenki ismeri Őrfi Ferenc, Dombai Tünde, Szabó C. Szilárd nevét, aki szintén megszolgálta Botka Lászlót a “független” Délmagyarnál. Az is ismert sokak előtt, hogy Botka László internetes trolljai is “független” Délmagyar munkavállalói – feltehetően abból a pénzből, amit a polgármester nagy kegyesen osztogatott a lapnak korábban.

Botka Délmagyarja tehát így volt “független” korábban.

Előző sztori

Szijjártó: a migráció minden eddiginél veszélyesebb szakasza következik

Következő sztori

Fidesz: ha fél százalékot sem ér el egy párt, fizesse vissza az állami kampánytámogatást!