Közélet

A Délmagyar függetlenségének legendája

A Délmagyar függetlenségének legendája

2017. október 24., kedd
A Délmagyar függetlenségének legendája

Makacsul tartja magát Szegeden, hogy a Délmagyar az MSZP-től és Botka Lászlótól független kiadvány vagy az volt korábban. Sajnos ki kell ábrándítsunk mindenkit: sosem volt a Délmagyar független, rövidebb pórázon tartották Botkáék, mint amit bárki el tudna képzelni.

Olyan, hogy független Délmagyar sosem létezett. Korábban ez a lap is a helyi MSZMP napilapja volt, és mint ilyen, sokáig őrizte - mint mindenhol máshol az országban - a balos jellegét.

Botka László

nagyon tudatosan használta fel céljaira a lapot, elég csak arra gondolni, hogy 2002-es polgármestersége óta több százmillió forintos támogatást szavaztatott meg a Délmagyarnak. Azaz közpénzből fizette, hogy csak a szépet és a jót írják meg róla a Délmagyarban, és az EU-s fejlesztések "kötelező nyilvánosság biztosítása" pénzei is mindig a Délmagyarnál landoltak. Ismerjük a mondást: aki fizet, az rendeli a zenét. Szegeden az is köztudott, kik Botka emberei a Délmagyarnál, és a

SzegedMA.hu

most olvasói elé tárja, kik üzemeltették a Botka-propagandát a térség napilapjában.

Egyik kézzel MSZP-propaganda, a másikkal "független" Délmagyar

A közpénzből üzemelő Szegedi Tükör elnevezésű MSZP propagandakiadvány szerkesztője a "független" Délmagyar újságírója, nem mellesleg Botka László sajtófőnökének férje.

Díjeső az elvtársi újságíróknak

A városvezetésnek megfelelő stílusban író, megfelelő Délmagyar-munkatársak krémje városi kitüntetésekben részesültek Botka alatt:

Fekete Klára

újságíró munkásságát és párthű szolgálatait Botkáék 2017-ben Szegedért emlékéremmel ismerték el, míg 2016-ban ugyanezt a jutalmat kapta

Sulyok Erzsébet

, a Délmagyarország nyugalmazott újságírója, egykori főszerkesztője is.

Délmagyar Botka-szolgálat után többen állást kaptak a Városházán

A városban az is közismert, hogy korábban átjárás volt a Városháza és a Délmagyar között: a Délmagyar munkatársai közül többen a Városházán kötöttek ki végül, miután megszolgálták, amit meg kellett szolgálniuk. Ugyanígy mindenki ismeri

Őrfi Ferenc, Dombai Tünde, Szabó C. Szilárd

nevét, aki szintén megszolgálta Botka Lászlót a "független" Délmagyarnál. Az is ismert sokak előtt, hogy Botka László internetes trolljai is "független" Délmagyar munkavállalói - feltehetően abból a pénzből, amit a polgármester nagy kegyesen osztogatott a lapnak korábban. Botka Délmagyarja tehát így volt "független" korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.