Közélet

Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

2017. szeptember 14., csütörtök
Völner Pál: A kvótaper csupán a kezdet volt

Jean-Claude Juncker a bevándorláspárti Brüsszel hangja, megszokhattuk már, hogy a bizottság újra és újra megtámadja Magyarországot amiatt, hogy nem bevándorláspárti, ők azt szeretnék elérni, hogy elbontsuk a kerítést, beengedjük a migránsokat - nyilatkozta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a Magyar Időknek.

Völner Pál

a lap csütörtöki számában beszélt arról is, hogy "Brüsszel már a következő napokban pert indíthat hazánk ellen a kvótaügy miatt, vagyis még csupán a bevándorlási harc kezdeténél tartunk." Az államtitkár elmondta: a jogi helyzet világos, a luxembourgi bíróság azt mondta ki, hogy az uniós határozat érvényes, vagyis a migránsok ideiglenes szétosztását meghatározó kvótákról 2015 szeptemberében megfelelő keretek között rendelkeztek. Ugyanakkor az Európai Bizottság migrációs biztosa már a kvótaítélet napján bejelentette, hogy még az idén javaslatot tesznek az automatikus, állandó mechanizmus kialakítására, ami azt jelenti, hogy a migránsok betelepítése folyamatos lenne - fejtette ki, hozzátéve: a kvótaper tehát csupán a kezdet volt, a nagy csaták csak most jönnek. Völner Pál közölte: "... az ítéletet tudomásul vesszük. Az ugyanakkor igen fontos részlet, hogy a luxembourgi fórum határozata nem ad okot arra, hogy Magyarország megváltoztassa a migránsok átvételét elutasító bevándorláspolitikáját. Az Európai Bíróság ítélete hazánkat nem kötelezi semmire, ez a verdikt csupán arról szól, hogy a testület szerint a kvótadöntés jogszerű volt." Felidézte, a múlt héten lezárt ügyben Magyarország és Szlovákia támadta meg az Európai Tanács kvótahatározatát. Az újabb pert pedig a bizottság kezdeményezheti azért, mert nem hajtották végre azt a döntést. Közölte, az esetleges új eljárásban arról kell majd a luxembourgi bíráknak dönteniük, hogy Magyarország köteles-e átvenni migránsokat, ha igen, mennyit, s amennyiben ennek a kötelezettségének nem tesz eleget, milyen szankcióval kell számolnia. Arra kérdésre, hogy mikor kezdődhet el és mikor fejeződhet be a második uniós kvótaper, elmondta: "Ez nem tőlünk függ, hanem Brüsszeltől. Nem zárható ki, hogy akár már a következő napokban beadja ellenünk a bizottság a maga keresetlevelét az Európai Bírósághoz. Az első eljárás több mint másfél évig tartott, így ha az uniós bírák nem térnek el a szokásos ügymenettől, 2019-et írunk, mire a második ítélet megszületik." A jövő évi választásokról közölte, a tét az, hogy

Orbán Viktor

nemzeti kormánya marad-e a helyén, vagy jön egy bevándorláspárti kormány, amely kész lebontani a kerítést és végrehajtani a kvótát. Brüsszel és a Soros-hálózatok mindent be fognak vetni, hogy egy bevándorláspárti kormányt ültessenek Magyarország élére - tette hozzá, és közölte, a választók biztosak lehetnek abban, hogy ez a kormány sosem fog hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.