Közélet

Vádemelés az ismerősét árokba lökő és kirabló férfival szemben

Vádemelés az ismerősét árokba lökő és kirabló férfival szemben

2017. szeptember 1., péntek
Vádemelés az ismerősét árokba lökő és kirabló férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal kisteleki férfival szemben, aki 2017. áprilisában, Kisteleken, az árokba lökte ismerősét, ezzel a sértettnek súlyos sérülést okozott, majd elvette tőle a készpénzét.

A vádirat szerint az elkövető 2017. április 16-án a kora esti órákban ismerkedett meg a sértettel Kisteleken, majd közösen szeszes italt fogyasztottak. A sértett este fél tíz körül hazaindult, a vádlott azért, hogy értékeit a sértettől elvegye, csatlakozott hozzá. Mintegy tizenöt méter megtétele után a vádlott a sértettet vállával meglökte, ettől a sértett a járda melletti kibetonozott árokba esett. A vádlott a földön fekvő sértett nadrágjának farzsebéből kivette a sértett pénztárcáját, az abban lévő 23.000,-Ft-ot eltette, majd a helyszínt elhagyta. A hatvan év feletti sértett korábbi sérülése miatt nehezen mozgott, mozgáskorlátozott állapota egyértelműen felismerhető volt. A sértett a bántalmazás következtében csuklótörést szenvedett, amelynek gyógytartama nyolc napon túli, mintegy négy hétre tehető. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt. Az ügyészség a vádlottal szemben az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.