Vádemelés az ismerősét árokba lökő és kirabló férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal kisteleki férfival szemben, aki 2017. áprilisában, Kisteleken, az árokba lökte ismerősét, ezzel a sértettnek súlyos sérülést okozott, majd elvette tőle a készpénzét.

A vádirat szerint az elkövető 2017. április 16-án a kora esti órákban ismerkedett meg a sértettel Kisteleken, majd közösen szeszes italt fogyasztottak. A sértett este fél tíz körül hazaindult, a vádlott azért, hogy értékeit a sértettől elvegye, csatlakozott hozzá. Mintegy tizenöt méter megtétele után a vádlott a sértettet vállával meglökte, ettől a sértett a járda melletti kibetonozott árokba esett. A vádlott a földön fekvő sértett nadrágjának farzsebéből kivette a sértett pénztárcáját, az abban lévő 23.000,-Ft-ot eltette, majd a helyszínt elhagyta.

A hatvan év feletti sértett korábbi sérülése miatt nehezen mozgott, mozgáskorlátozott állapota egyértelműen felismerhető volt. A sértett a bántalmazás következtében csuklótörést szenvedett, amelynek gyógytartama nyolc napon túli, mintegy négy hétre tehető.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt. Az ügyészség a vádlottal szemben az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönteni.

Előző sztori

Temetői szobortolvajt keres a rendőrség

Következő sztori

Orbán: soha ennyi gyermek nem jutott még ingyenes tankönyvhöz

Legutóbbi hasonló cikkek