Ugrai Panna a Héraklész programban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tehetséges úszót, Ugrai Pannát beválogatták a MOB – Héraklész programjába, mely fiatal sportolókat karol fel, és segíti hozzá akár az országos versenyekhez. A Hód Úszó SE sportolója számára ez azt jelenti, hogy egyre komolyabban számítanak rá.

„Az új utánpótlás-nevelési stratégia első elemeként 2001-ben 13 sportággal indult el a Héraklész Bajnokprogram, mely mára már húsz olimpiai sportágat menedzsel: asztaliteniszt, atlétikát, birkózást, evezést, jégkorongot, judot, kajak-kenut kézilabdát, kosárlabdát, ökölvívást, öttusát, röplabdát, sportlövészetet, súlyemelést, teniszt, női és férfi tornát, triatlont, úszást, vívást és vízilabdát.

„A Bajnokprogram jól definiálható szakmai feladata szerint a felnőtt kor küszöbére olyan versenyzőket kell felnevelni, akik elérik a korosztályos nemzetközi színvonalat. Ezt a feladatot az egyéni sportteljesítmény növekedésének szenzitív időszakában, a 14-18 éves kor között lehet leghatékonyabban megvalósítani. Ennek elérése érdekében ebben a korosztályban kiemelt feladat a rendszeres, folyamatos képzés biztosítása. A projekt ennek megfelelően a legtehetségesebb 14-18 éves sportolók eredményes, hosszú távú pályafutásának kezdeti szakaszát segíti, elsősorban rendszeres edzőtáborok és keretedzések biztosításával, a programokat irányító főállású edzők foglalkoztatásával, valamint tudományos mérésekkel és vizsgálatokkal” –írja a nupi.hu.

Ugrai Panna a 2016-os eredményeivel érte el azt, hogy beválogassák a programba. A figyelemre méltó ranglistás eredményei miatt vehet részt a képzésen, a program első állomása pedig, egy október 23-tól november 2-ig tartó edzőtábor lesz, amelynek a helyszíne még nem biztos.

A program keretében verseny úszódresszt is kap a Hód-Úszó Se versenyzője, így jelenleg a méreteit kell majd leadni ehhez.

Előző sztori

Munkaerő problémák a nyomdaiparban - kerekasztal beszélgetés

Következő sztori

Egy fergeteges éjszaka a legnagyobb hazai és világhírű sztárokkal

Legutóbbi hasonló cikkek