Tuzson: a magyar kormány elutasítja a Soros-tervet

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar kormány élesen és határozottan elutasítja a Soros-terv minden pontját, továbbra sem támogatja, hogy évente egymillió migránst engedjenek be Európába, ellenzi a határkerítés lebontását, a migránsoknak szánt 9 millió forintos segélyt, a kötelező kvótát, és visszautasítja a közép-európai országok megbüntetését is – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár hangsúlyozta: elfogadják, hogy Európában vannak bevándorlóországok, ugyanakkor azt kérik, hogy a bevándorlóországok is fogadják el, hogy vannak olyan államok, amelyek nem szeretnének migrációt.

Hozzátette: mivel Magyarországon ebben a küzdelemben az ellenzéki pártokra nem számíthatnak, a kormány ismételten a magyar emberekhez fordul, és arra kéri őket, hogy akinek fontos Magyarország függetlensége, szuverenitása, fontos Magyarország biztonsága és nemzeti kultúrája, az vegyen részt a Soros-tervről tartandó nemzeti konzultációban.

Kérdésre válaszolva az államtitkár elmondta: a napokban készen lesznek a nemzeti konzultáció kérdései, amelyeket hét témakörben fogalmaznak meg, és ezt követően a lehető legrövidebb időn belül elindul a konzultáció.

Tuzson Bence szerint a “Soros-terv” veszélyes Magyarország számára, és nem 1-2, vagy 10-20, hanem 100 évekre is befolyásolja Magyarország sorsát. Elmondta: a “Soros-terv” legfontosabb pontja, hogy évi 1 millió bevándorló jöjjön Európába, és ezt a javaslatot Soros György még 2015 szeptemberében tette közzé a Project Syndicate nevű oldalon azzal érvelve, hogy így lehetne kezelni az európai munkaerőhiányt és a demográfiai problémákat.

Tuzson Bence szerint a “Soros-terv” megvalósításának útjában áll a magyar határzár, ezért Soros György mindent megtesz ennek lebontása érdekében. Az államtitkár Soros György 2015. október 30-án a Bloombergnek tett nyilatkozatára hivatkozott, amelyben arról beszélt, hogy terve megvalósításának legnagyobb akadályát a nemzeti határok jelentik.

Tuzson Bence elmondása szerint Soros György azt is javasolta, hogy a migránsoknak évi 15 ezer eurót kellene adni az első két évben, hogy ebből fedezzék a szállást, az egészségügyi ellátást, az oktatási költségeket. Ez két év alatt kilencmillió forintot jelentene – mutatott rá az államtitkár, aki szerint Soros György ezzel a pénzjuttatással biztosítaná, hogy az általa tervezett migrációs nyomást fenn lehessen tartani.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy 2015 júliusában a Financial Times-ban megjelent cikkében Soros György arról is írt, hogy a bevándorlók tagállamok közötti szétosztásának állandónak és kötelezőnek kell lennie, és ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós migrációs rendszernek, akkor az össze fog omlani.

A “Soros-terv” része az is – folytatta -, hogy politikai támadást kell indítani a migrációt ellenző országok ellen, és kemény pénzbüntetésekkel kell sújtani őket. Ismertetése szerint Soros György tavaly június 30-án Brüsszelben azt is javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat, ami különösen Közép-Európát, benne Magyarországot és Lengyelországot érintené hátrányosan. Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésben megfogalmazott véleménye miatt áll Soros György útjában, ezért mindkét országgal szemben nyomásgyakorlással akar eredményt elérni – jegyezte meg.

Arra a kérdésre, hogy miért nem Soros György legfrissebb írásaira hivatkoznak, amelyekben már nem egymillió bevándorlóról, hanem 300 ezer migránsról írt, Tuzson Bence azt mondta: az egymilliós szám rendszeresen visszatér az európai gondolkodásban, és Soros György legfontosabb írásbeli nyilatkozata is erre vonatkozott.

Tuzson Bence arra a kérdésre, mi indokolja, hogy a kormányhivatalok leszedik a Jobbik hirdetéseit, azt mondta: ez hatósági ügy, és jogos elvárása a magyar embereknek, hogy a jogszabályokat mindenki tartsa be és a megfelelő hatóság ezt tartassa is be.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy félmilliárdos EU-s támogatást kapott egy Matolcsy Ádámhoz köthető bútorgyár, az államtitkár úgy válaszolt: a konkrét ügyet nem ismeri, ugyanakkor Magyarországon sem előnyt sem hátrányt nem szenvedhet az, akinek “valamilyen neve van”, vagy valakit ismer. Ha valaki Magyarországon támogatást igényel, vagy közbeszerzésen indul, és a jogszabályi feltételeknek megfelel, akkor ezt jogszerűen elnyerheti – tette hozzá.

Előző sztori

Hidvéghi: ugyanazok osztozkodnak a baloldalon, akik egyszer már tönkre tették az országot

Következő sztori

Kézilabda: első hazai BL-meccsére készül a MOL-Pick Szeged

Legutóbbi hasonló cikkek