Hírzóna

Toborzás és prevenciós tájékoztató a Tágas Tér Fesztiválon

Toborzás és prevenciós tájékoztató a Tágas Tér Fesztiválon

2017. szeptember 11., hétfő
Toborzás és prevenciós tájékoztató a Tágas Tér Fesztiválon

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is részt vettek az ökumenikus egyházak által megrendezett „Tágas Tér” fesztiválon, ahol többek között a bűnmegelőzéssel kapcsolatban tartottak tájékoztatót.

A főként családok részvételével zajló rendezvényen a jelentős számú látogató érdeklődéssel fogadta a bűn- és baleset-megelőzési, valamint a határvadászok toborzását végző rendőrök tájékoztatóját. Az előadások kiterjedtek a rendőri munkára, a vagyonvédelemre, az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire. A vállalkozó kedvűek közlekedési szabályokat, a lakás biztonsági felszereltségét taglaló kérdőíveket is kitölthettek, megismerkedhettek a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a közelmúltban kifejlesztett kockajátékkal. Ez utóbbi logikai készségfejlesztő keretében az érdeklődők ötletes krimitörténeteket építhettek fel a játék szabályainak útmutatása szerint. A bűnmegelőzési tanácsadás szerves részét képezte, hogy az állampolgárok az otthonukból való tartós távollét esetén gondoskodjanak - a levélszekrény, a szemetesedény ürítéséről, - a nyílászárók gondos bezártságáról, - az elektronikus berendezések áramtalanításáról! Rendezvényeken, sokadalomban, bevásárláskor, tömegközlekedési járműveken utazáskor fokozottan ügyeljenek értékeikre! Pénztárcájukat, irataikat ne a külső zsebekben, vagy nyitott táskában tárolják, azokat belső zsebükben, vagy becippzárolt táskában, karjukkal testükhöz szorítva helyezzék el - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.