Kultúra

Tízezren a harmadik Magyar Értékek Napján

Tízezren a harmadik Magyar Értékek Napján

2017. szeptember 12., kedd
Tízezren a harmadik Magyar Értékek Napján

Az NMI Művelődési Intézet a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége közreműködésével valósította meg a III. Magyar Értékek Napját a budapesti Szent István Bazilika előtt az elmúlt hétvégén. Csaknem tízezren fordultak meg a közösségi eseményen, ahol hatszáz közreműködővel, harminc értékpavilonban, hat külhoni értéktár bevonásával mutatták meg a Kárpát-medence egyedülálló sokszínűségét.

A programon hazánk 19 megyéje, és a Kárpát-medencei magyarság szervezetei mutatták meg nemzeti kultúránk kincseit, hagyományainkat, népzenei örökségünket és tárgykultúránkat. A helyszínen honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi mesterségekhez kötődő kézműves foglalkozások várták a látogatókat, a színpadon pedig kiemelkedő eredményt elért hazai és határon túli amatőr művészeti csoportok mutatkoztak be. Eközben a közönséget táncház és a magyar értékek és hungarikumok játszóháza is szórakoztatta. A Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkatársai a Csongrád Megyei Értéktár elemeiből illetve betyár és pásztorvilág használati tárgyaiból állították fel a megyei standot. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpart hagyományőrzői betyárjeleneteket játszottak el, Apátfalváról pedig a fehérhímzéses viseletet mutatták be helyi fiatalok. A program megvalósításához együttműködést nyújtott a Csongrád Megyei Önkormányzat, az ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület és Apátfalva önkormányzata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.