/

Tízezren a harmadik Magyar Értékek Napján

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NMI Művelődési Intézet a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége közreműködésével valósította meg a III. Magyar Értékek Napját a budapesti Szent István Bazilika előtt az elmúlt hétvégén. Csaknem tízezren fordultak meg a közösségi eseményen, ahol hatszáz közreműködővel, harminc értékpavilonban, hat külhoni értéktár bevonásával mutatták meg a Kárpát-medence egyedülálló sokszínűségét.

A programon hazánk 19 megyéje, és a Kárpát-medencei magyarság szervezetei mutatták meg nemzeti kultúránk kincseit, hagyományainkat, népzenei örökségünket és tárgykultúránkat. A helyszínen honi és külhoni értéktár-kiállítások, viseletbemutatók, népi mesterségekhez kötődő kézműves foglalkozások várták a látogatókat, a színpadon pedig kiemelkedő eredményt elért hazai és határon túli amatőr művészeti csoportok mutatkoztak be. Eközben a közönséget táncház és a magyar értékek és hungarikumok játszóháza is szórakoztatta.

A Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodájának munkatársai a Csongrád Megyei Értéktár elemeiből illetve betyár és pásztorvilág használati tárgyaiból állították fel a megyei standot. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpart hagyományőrzői betyárjeleneteket játszottak el, Apátfalváról pedig a fehérhímzéses viseletet mutatták be helyi fiatalok.

A program megvalósításához együttműködést nyújtott a Csongrád Megyei Önkormányzat, az ÓNTE Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a Meritum Kulturális és Művelődési Közhasznú Egyesület és Apátfalva önkormányzata.

no images were found

Előző sztori

Körözött Audi-t fogtak Röszkén

Következő sztori

Roma hitéleti közösségi napot rendeztek Alsóvároson