Bulvár

Tíz hektáron égett az aljnövényzet vasárnap délután

Tíz hektáron égett az aljnövényzet vasárnap délután

2017. szeptember 11., hétfő
Tíz hektáron égett az aljnövényzet vasárnap délután

Több helyre is riasztották a Csongrád megyei tűzoltókat a hétvégén. Több helyen is lángra kapott az aljnövényzet, de műszaki mentéshez is riasztották az egységeket.

Szombaton Vajhát külterületén égett az aljnövényzet, a lakossági bejelentést követően a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre. Másfél hektáron égett a füves, bozótos terület, a lángokat - amelyek veszélytelen környezetben keletkeztek – az egységek kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével fojtották el. Baleset történt szombaton délután Mártélyon, a 4521-es számú út 28-as kilométerszelvényében felborult egy személyautó. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el, a balesetben egy ember megsérült. A hajnali órákban Szentesen hajtott árokba egy személyautó. A város hivatásos egysége áramtalanította a járművet, majd a tűzoltók biztosították a helyszínt. A balesetben senki sem sérült meg. Tíz hektáros terület lángolt vasárnap Csongrád megyében. A tűz Szegeden, a Faragó dűlő mellett keletkezett a délelőtti órákban. A szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók hét egységét, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembereit riasztotta a főügyelet. A tűz ekkor már veszélyeztette a környező tanyákat, a tűzoltók kiérkezésekor egy melléképület és egy villanyoszlop is lángolt. Az egységek több vízsugárral végezték az oltást, a lángokat a kora délutáni órákban sikerült elfojtani. A tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult. Szentes és Nagytőke között is égett az avar, háromezer négyzetméteren terjedtek szét a lángok. A szentesi tűzoltók végezték az oltást, több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.