Thürmer nem fog össze a baloldali és a liberális “pártocskákkal”

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kommunista politikus szerint csupán parlamenti helyeket és a kormánypárt ütését akarják az ellenzéki pártok, de valódi, a nép érdekében végrehajtott változásokat nem kívánnak. A munkáspártiak kiállnak Paks mellett, a jelenlegi nyugdíjminimumot és minimálbért viszont radikálisan megemelnék. Szegeden járt a a Magyar Munkáspárt elnöke.

Hódmezővásárhely és Makó után Szegedre érkezett Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke, hogy pártjának programját népszerűsítse. A politikus célja, hogy 2014-hez hasonlóan újból javítson a kommunista szervezet eredményén, minden körzetben indítson jelöltet, s a legjobb esetben bejuttassa a pártot a Parlamentbe.

“Úgy döntöttünk, egyedül indulunk. Elítéljük a baloldali és liberális pártok összefogását, mert céljuk csupán a Fidesz ütése és az országgyűlésbe bejutás” – fogalmazott Thürmer. Szerinte ezek a pártok nem törődnek az emberek valódi problémáival, ezért a Munkáspárt alternatívát kíván nyújtani. Azt tapasztalják, hogy az embereknek nincs pénzük, sokan a kivándorláson gondolkodnak.

Minimum 200 ezer forintos, adómentes minimálbért akarnak, s legalább 100 ezer forintos nyugdíjakat, hiszen a munka világából most kivonuló generációt munkáltatóik gyakran nem jelentették be, feketén minimálbéren foglalkoztatták, így nem számíthatnak elégséges összegre idős korukban. Ingyen gyógyszert biztosítanának a nyugdíjasok számára, szerintük a kormánynak rá kell kényszerítenie az akaratát a multinacionális gyógyszergyárakra, mert így is magas profitjuk van az iparág szereplőinek.

Mindenkit hozzásegítenének első munkahelyéhez, mert a fiatalokat gyakran tapasztalathiányra hivatkozva nem veszik fel. Progresszív adóztatást vezetnének be, a milliomosokra pedig egyszeri, 45 százalékos vagyonadót vetnének ki. Az áfát 27-ről 20 százalékra csökkentenék. Az egészségügyre, az oktatásra a jelenlegi összeg dupláját szánnák. Támogatják a Paks2-t, de fontosnak tartják, hogy más energiaforrások területén is fejlesszünk. Nem kívánnak viszont a szorosabb Európai Uniót, mert a demokráciát inkább az emberekhez közelebb vinnék, ezt a nemzetállamok erősítésével, s nem minden Brüsszel irányítása alá helyezésével lehet elérni. Kiemelte, fontos az ország területének megvédése, ezért ismét leszögezték: nem kérnek a migránsokból.

Azt ígérte, hamarosan bemutatják jelöltjeiket is, akik e program mellett kiállnak.

no images were found

Előző sztori

Kormány: 2019-ig átalakul a hulladékgazdálkodási rendszer

Következő sztori

Kilenc kormányhivatali épületre szereltek napelemes rendszert Csongrád megyében