Testükkel védték a magyar határt a megvadult migránsok rohamától

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két évvel ezelőtt, 2015. szeptember 16-án zajlott a röszkei csata, melynek során a szakszerűen fellépő magyar rendőrök és TEK-esek megállították az országba betörni készülő sok ezer erőszakos, agresszív illegális bevándorlót.

Soha nem feledhető, drámai képsorokat láthattak a nézők a televízióban 2015. szeptember 16-án, amikor is a magyar rendőrök és TEK-esek Röszkénél órákon át kőkemény, véres harcot vívtak a határt, a határzárat rohamozó, kődarabokkal, botokkal, vasrudakkal felfegyverzett, felgyújtott autógumikat is hajigáló agresszív migránsokkal szemben. Olyan felvételeket, melyekhez hasonló filmkockák szerencsére az 1956-os forradalom szovjet–kommunista gyalázatos eltiprása óta elkerülték a magyarság mindennapjait. Portálunk akkori tudósítását itt olvashatja.

Akadt pillanat, amikor a nőket és gyermekeket is pajzsként maguk elé tartó támadók bedöntötték a kaput, ám a határvédő erők szakszerű mozdulatokkal, vízágyút és könnygázt is bevetve végül visszaszorították őket a szerb oldalra. Ezzel véget ért a hazánkat hónapokon át szorító, elviselhetetlenül fojtogató migrációs nyomás, amikor is naponta illegális bevándorlók ezrei, sőt, akár tízezrei tapostak végig az országon, feldúlva Szeged és környéke, a Homokhátság nyugalmát, biztonságát, súlyos anyagi károkat is okozva az ott élőknek.

A magyar kormány 2015. június 17-i döntése értelmében július 13. és szeptember 14. között a magyar–szerb zöldhatáron műszaki határzár épült, melynek átlépése, megrongálása a szeptember 15-én hatályba lépett törvény bűncselekménynek minősül, és szabadságvesztéssel, illetve kiutasítással büntetendő. Szeptember 15-én tehát lezárult a kapu, két éve védi erős, szilárd jogi és fizikai zár a magyar családok biztonságát a Fidesz–KDNP-kormánynak köszönhetően.

A Röszke 5-ös főút menti, régi közúti határátkelőhelyénél brutális erőszakba torkolló 2015. szeptember 16-i összecsapások során húsz magyar rendőr sérült meg, közülük ketten súlyosan, őket kórházba szállították. A migránsok közül körülbelül háromszáz sérültről szóltak a sajtóhírek.

A helyszínen huszonkét embert állított elő a rendőrség. A zavargás egyik feltételezett irányítóját, a szíriai Ahmed H.-t – akinek legalább hét(!) útlevele volt – később „terrorcselekmény és határzár tiltott átlépése bűntettében” bűnösnek találta a bíróság, ezért tíz év fegyházbüntetésre ítélte, és végleg kiutasította Magyarországról, de 2017 nyarán a Szegedi Ítélőtábla új elsőfokú eljárást rendelt el. A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért.

Botka: Andy Vajda rendezte

„Előállították ezt a nagyszerű TV-filmet, amit megnézhettünk a televízióban – gondolom, Andy Vajna rendezte –, amelyben hős kormányunk védi a hont az agresszív migránsokkal szemben” – ennyire cinikusan vélekedett az MSZP-s Botka László a röszkei zavargásokról, melyek során húsz, a határt hősiesen védő magyar rendőr is megsérült.

Gyurcsány: Orbán szervezte

„Azzal vádolom Orbán Viktort, hogy tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást. (…) bizonyítani akarta, hogy igenis erőszakos menekülthullámmal állunk szemben. Nemcsak erőszakot szított, hanem erőszakot szervezett” – a DK elnökének két évvel ezelőtti „migránspátyolgató” szavai kapcsán ma már nehéz eldönteni, sírjunk-e vagy nevessünk…

Előző sztori

Dr. Rock: régebben hegyet másztunk, most óceánban úszunk a zenében

Következő sztori

A legmagasabb szintre emelték a brit terrorkészültséget